Skip to main content

Lidl Ελλάς: Ανοίγει νέους δρόμους αειφορίας χάρη στο μοντέλο της CHEP

Η Lidl Ελλάς παραμένει στην κορυφή της επιχειρησιακής αειφορίας με το εγγενώς βιώσιμο ημιπάλετο CHEP, σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων συσκευασίας, διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού για την εφοδιαστική αλυσίδα, υποστηρίζει ενεργά τη Lidl Ελλάς στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει για την προώθηση της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική της αλυσίδα, ενθαρρύνοντας τη χρήση των ημιπάλετων CHEP, σε όλο το δίκτυο των 228 καταστημάτων της Lidl Ελλάς.

Η Lidl Ελλάς σχεδίασε πρόσφατα μια νέα πολιτική παλετών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και του κύκλου ζωής των παλετών που χρησιμοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα ημιπάλετα που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι αποκλειστικά επαναχρησιμοποιήσιμα με βάση το μοντέλο pallet pooling. Η Lidl Ελλάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, είναι η πρωτοπόρος στη χρήση αυτού του τύπου παλετών σε όλη την ελληνική αγορά, αξιοποιώντας περισσότερο από κάθε άλλον τα χαρακτηριστικά αειφορίας που προσφέρει η συγκεκριμένη επαναχρησιμοποιήσιμη παλέτα γενικής χρήσης.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεργασία της με την CHEP, η Lidl Ελλάς, πέτυχε το 2020 αξιοζήλευτα αποτελέσματα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, για την προστασία του περιβάλλοντος εξοικονομώντας δασικούς πόρους κατά 252.972 dm3, που ισοδυναμούν με 244 δέντρα που σώθηκαν. Ταυτόχρονα μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 307.332 kg, που  ισοδυναμούν με 7 ταξίδια φορτηγού γύρω από τον κόσμο και τα αστικά απόβλητα κατά 27.062 kg που ισοδυναμούν με 6 φορτηγά με απόβλητα.

Για όλα τα παραπάνω επιτεύγματα, το περασμένο έτος η CHEP απένειμε στη Lidl Ελλάς το «Πιστοποιητικό Αειφορίας», που αποτελεί επιβράβευση για όσες εταιρείες επιτυγχάνουν σημαντική εξοικονόμηση φυσικών πόρων στις διαδικασίες της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.

Εκτός από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το επιχειρηματικό μοντέλο της CHEP, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, απαλλάσσει παραγωγούς και διανομείς από τα προβλήματα διαθεσιμότητας, την αμφίβολη ποιότητα, τους κινδύνους και το πρόσθετο κόστος που προκύπτουν από τη χρήση λευκών παλετών. Επιτρέπει επίσης στους πελάτες να επικεντρώνονται στις βασικές τους δραστηριότητες, αφήνοντας τη διαχείριση των παλετών στα χέρια των ειδικών. Χάρη στο μοντέλο CHEP, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, οι συνεργαζόμενες εταιρείες επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση, με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες, συμβάλλοντας παράλληλα στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μέλημά της Lidl Ελλάς είναι να μεταφράσει την περιβαλλοντική της ευαισθησία σε βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας και να τις εφαρμόζει σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της.