Skip to main content

Λιγνάδης: Δεν θα προφυλακιστεί για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού

Μετά και την απόρριψη της έφεσης το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κατηγορούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτης είναι οι 18 μήνες.

Με την άποψη της ανακρίτριας που χειρίστηκε τη μεγάλη δικογραφία του κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, συντάχθηκε εν τέλει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, απορρίπτοντας έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος με το οποίο κρίθηκε ότι ο ήδη προφυλακισμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την άποψη της ανακρίτριας που είχε λάβει απολογία από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με την άποψη της ανακρίτριας, και πλέον και του δικαστικού συμβουλίου δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού σε βάρος του, διότι αυτές αποτελούν μέρος της ίδιας υπόθεσης για την οποία ο ηθοποιός είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης.

Να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζητούσε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται το επόμενο διάστημα πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών. Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι μετά και την απόρριψη της έφεσης το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κατηγορούμενο ηθοποιό είναι οι 18 μήνες.

Πηγή: protothema.gr