Skip to main content

Λιμενικό: Δύο επιβάτες πλοίων άφησαν εν πλω την τελευταία τους πνοή

Δύο άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια ταξιδιού σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις-Άκαρπες και στα δύο περιστατικά οι προσπάθειες ανάνηψης

Το τελευταίο τους έμελε να είναι το σημερινό ταξίδι με πλοίο για δύο άτυχους επιβάτες, που έχασαν εν πλω τη ζωή τους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος.

Το ένα περιστατικό σημειώθηκε σε πλοίο που κατέπλευσε στην Ηγουμενίτσα ερχόμενο από Ιταλία, ενώ το άλλο περιστατικό αφορά επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που ελλιμενιζόταν στη Ρόδο.

Στην πρώτη περίπτωση, 59χρονος επιβάτης βρέθηκε αναίσθητος στην καμπίνα του από τον πλοίαρχο.

Στον άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου, χωρίς να ανταποκρίνεται, ενώ με τον κατάπλου του  παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη Ρόδο, 62χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου έχασε τις αισθήσεις του εν πλω.

Στον άτυχο άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρό του πλοίου όπου δεν ανταποκρίθηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.