Skip to main content

Φόβοι ειδικών για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι έως το τέλος του χρόνου, θα δούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τις 13.000 λόγω κορωνοϊού.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν οι νέες μολύνσεις στη χώρα, με το αποτύπωμα του κορωνοϊού στα αστικά λύματα να προμηνύει έναν δύσκολο Αύγουστο.

Ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα στο καλοκαίρι. Έγιναν 217 νέες εισαγωγές, με τον μικρότερο σε ηλικία ασθενή να είναι 22 ετών.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκφράζουν φόβους ότι, έως το τέλος του χρόνου, θα δούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τις 13.000, ενώ, σύμφωνα με τον ιατρό ερευνητή των ΗΠΑ, κ. Γιώργο Παυλάκη, μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

Στη δημιουργία τείχους ανοσίας, συμβάλλουν πλέον και τα παιδιά, 12 έως 15 ετών, με τον εμβολιασμό τους. Μέχρι στιγμής, η προσέλευση αυτής της ηλικιακής ομάδας κρίνεται ικανοποιητική από τους αρμόδιους.

Να εμπιστευτούν τους παιδιάτρους τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παροτρύνει τους γονείς η πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής βόρειας Ελλάδας, κ. Σοφία Καραγιαννοπούλου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 26 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Λεκανοπεδίου παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με την αύξηση κατά 16% να μην αξιολογείται ως σημαντική.

Πτωτική τάση παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη κατά 11%, γεγονός όμως που αποδίδεται στις καλοκαιρινές εξορμήσεις των κατοίκων της προς τη Χαλκιδική και άλλους προορισμούς.

Πηγή: ΕΡΤ