Skip to main content

Λινού για 44χρονη: Δεν υπάρχει παρενέργεια του εμβολίου τόσο σύντομα

«Στην Αγγλία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Τη δική της εξήγηση όσον αγορά το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca έδωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό επικοινώνησα με διάφορα κέντρα στο εξωτερικό για να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά» είπε η κυρία Λινού και πρόσθεσε: «Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια από εμβόλιο τόσο σύντομα. Στην Αγγλία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό και τώρα συζητάνε ότι μπορεί να υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα από την τρίτη μέρα», είπε η κ. Λινού και προσέθεσε:

«Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση και χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ σύντομα, όχι μόνο για να αποδοθεί δίκαιο στην οικογένεια, αν συμβαίνει κάτι, αλλά κυρίως για να προλάβουμε επόμενα κρούσματα. Πρέπει και η επιτροπή και όλοι μας να το σκεφτούμε και να το ψάξουμε πολύ σοβαρά».