Skip to main content

Λινού: Σωτήρια η μετακίνηση το Πάσχα, αλλιώς θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναφερόμενη στην Ανάσταση είπε ότι μπορεί να γίνει διαφορετικές ώρες για να μπορέσει να διασπαρεί ο κόσμος.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα αλλά και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μαθητές για τη διενέργεια self test μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τρίτη (20/4) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Είναι αστείο», σημείωσε μιλώντας στο Mega αναφορικά με τις φοβίες που έχουν διατυπωθεί για την ασφάλεια των self tests.

«Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μη γίνει σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε», τόνισε η καθηγήτρια, η οποία συστήνει υπομονή.

«Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει» δήλωσε.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία είναι λογικό να έχουν κουραστεί, ωστόσο όσο πιο υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα» επεσήμανε η Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας χαρακτήρισε «σωτήρια» τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα, καθώς «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο», ενώ σχετικά με την Ανάσταση πρότεινε να γίνει σε διαφορετικές ώρες «για να διασπαρεί ο κόσμος, να μην είμαστε όλοι μαζί».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμένους και το αν όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων είναι διχαστική.

«Το πρόβλημα είναι ότι διχαζόμαστε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι η διχόνοια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που είναι κοινός για όλους» σημείωσε.