Skip to main content

Φυλακή 20 χρόνια στον ληστή που οι γονείς του αποζημίωσαν τα θύματα

Ποινή 20ετούς κάθειρξης στον τοξικομανή ληστή οκτώ καταστημάτων ψιλικών στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του αποζημίωσαν πλήρως τα θύματά του.

Δεν έπεισε την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος που στις 17 Ιανουαρίου συνελήφθη καθώς προέκυψε ότι λήστεψε οκτώ καταστήματα ψιλικών, ενώ αμέσως μετά οι γονείς του αποζημίωσαν όλα τα θύματα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ωστόσο του επιβλήθηκε η ποινή της 20ετούς κάθειρξης και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έμπαινε σε καταστήματα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού και καλυμμένο πρόσωπο ζητούσε χρήματα από τους υπαλλήλους για να εξασφαλίσει τη δόση του. Μάλιστα, παραδέχτηκε τον εθισμό του κατά την απολογία του στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι όλα έγιναν για τη δόση του. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όταν βρέθηκαν υπό την απειλή μαχαιριού κατέθεσαν στο δικαστήριο θύματα των ληστειών του 35χρονου.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν και αυτοί ότι είναι βαριά τοξικομανής, αποδίδοντας τις πράξεις του σ' αυτό το γεγονός, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε πως αμέσως μετά τη σύλληψη τα θύματα αποζημιώθηκαν πλήρως από τους γονείς του. Ωστόσο η πρόεδρος της έδρας τόνισε ότι μια ληστεία έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία ενός θύματος πέρα από την οικονομική, με τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται σε 20 χρόνια κάθειρξης.