Skip to main content

Λιβανός: Αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών

Σκοπός της αναδιάρθρωσηςτου ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Οργανισμού, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η αναδιάρθρωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σε επίπεδο υποδομών, πληρωμών και ελέγχων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού στα γραφεία του Οργανισμού.

«Σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Οργανισμού και η εναρμόνισή του στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων αγροτών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Λιβανός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά και τη διοίκηση του Οργανισμού στους οποίους υπογράμμισε ότι αποτελούν την καρδιά του συστήματος της αγροτικής οικονομίας και σημείωσε ότι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηρίζεται η λειτουργία του Οργανισμού είναι η αυτονομία και η αποτελεσματικότητα.

Τέλος, δεσμεύθηκε για στενή συνεργασία με τα στελέχη του Οργανισμού και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει εντός των προσεχών ημερών λεπτομερέστερη ενημέρωση του υπουργού από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην κατανομή των ενισχύσεων και στο επίπεδο των ελέγχων.