Skip to main content

Λίβανος: Πληθαίνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βηρυτό

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λίβανο έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, που προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Καθώς η Βηρυτός θρηνεί τους νεκρούς της και επικρατεί διαμάχη για το μέγεθος των ανακατασκευών, μετά την τεράστια έκρηξη της Τρίτης, μερικοί Λιβανέζοι που έχουν εξοργιστεί  με την αντίδραση της κυβέρνησης τους, κάλεσαν σήμερα τις ξένες χώρες να ανατρέψουν τους ηγέτες του Λιβάνου και να κυβερνήσουν τη χώρα.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου στοίχισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5.000 άνθρωποι.

Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ένα τμήμα της Βηρυτού.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε».

Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να μπουν στο κοινοβούλιο, στο κέντρο της Βηρυτού

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λίβανο έκαναν σήμερα χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, που προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Βηρυτού, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.