Skip to main content

Λιβανός από Κρήτη: Εργαζόμαστε στην ανάπτυξη του brand του ελληνικού ελαιολάδου

Ο υπουργός ανέφερε τον σκοπό αξιοποίησης της εμπειρίας ανθρώπων της αγοράς για την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στην προώθηση του ελαιόλαδου

Στο Κολιμπάρι Χανιών βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από επίσκεψη του στην Terra Créta και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων.

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να αξιοποιήσει την εμπειρία ανθρώπων της αγοράς για την διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στην προώθηση του ελαιολάδου, ανακοίνωσε από το Κολιμπάρι Χανίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ύστερα από την επίσκεψη του στην πρότυπη βιομηχανία παραγωγής ελαιολάδου Terra Créta και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χαρίλαου Βλαχάκης ενημέρωσε τον κ. Λιβανό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παραγωγής και τυποποίησης του ελαιολάδου.

Στη συνέχεια ο ΥΠΑΑΤ επισκέφθηκε την Terra Creta και ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή της κ. Φώτη Σούσαλη στις εγκαταστάσεις του προτύπου ελαιοτριβείου ενώ εξήγησε την σύγχρονη τεχνολογικά διαδικασία παραγωγής λαδιού

Η Terra Creta συνεργάζεται με περίπου 500 τοπικούς παραγωγούς και εξάγει τα προϊόντα της σε 45 χώρες.

Αμέσως μετά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι ξανά την Terra Creta και διαπιστώνω πόσο καλά και δυναμικά εξελίσσεται η επιχείρηση. Η Terra Creta είναι μία πρωτοποριακή επιχείρηση, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα. Και συνιστά έμπρακτη απόδειξη ότι η χρήση της τεχνολογίας , της καινοτομίας και η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της αποδίδει το καλύτερο και ποιοτικότερο προϊόν.



Ταυτόχρονα, η Terra Creta συνδέεται και συνεργάζεται ουσιαστικά με τους παραγωγούς της περιοχής για την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων που αποτελούν τους «πρεσβευτές» της Ελλάδος στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα της Terra Creta απολαμβάνουν διεθνών διακρίσεων και αναγνώρισης από την παγκόσμια αγορά που τους δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης».

Στο ΥΠΑΑΤ εργαζόμαστε εντατικά για την ανάδειξη του brand του ελληνικού ελαιολάδου το οποίο, εκτός από οικονομικά οφέλη για τους Έλληνες παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης, διαφημίζει τη χώρα μας στα πέρατα της γης.

Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση, στην ιδιοκτησία και βεβαίως στους εργαζομένους στην Terra Creta και να τους διαβεβαιώσω ότι στο ΥΠΑΑΤ επενδύουμε στη γνώση και στην εμπειρία των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη επί του πεδίου.

Μαζί θα διαμορφώσουμε τη νέα εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο, που σταδιακά θα ανοίξει νέους εξαγωγικούς δρόμους.  Μόνον έτσι θα αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελληνικού ελαιολάδου».

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε την οικοτουριστική μονάδα Μανουσάκη στον Βατόλακκο Χανίων, της οποίας ηγείται η κ. Αλεξάνδρα Μανουσάκη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεναγήθηκε στο κτήμα και τόνισε ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.



Όπως είπε οι οικοτουριστικές μονάδες βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς συνδέουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας γενικά με τον τουρισμό και την προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής που προωθεί το ΥΠΑΑΤ.