Skip to main content

Κατάφερε και έχασε από τη Σλόβαν ο ΠΑΟΚ, 1-0 στις καθυστερήσεις (vid)

Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας βρήκε δίχτυα στο φινάλε αποκτώντας μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Την ήττα με 1-0 από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στις καθυστερήσεις γνώρισε ο ΠΑΟΚ για τα play-off του Europa League.

Πλέον το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θα κληθεί να ανατρέψει την κατάσταση στη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην Τούμπα.

Σημειώνεται πως πλέον ο «Δικέφαλος» συμπλήρωσε 7 παιχνίδια χωρίς νίκη στα κύπελλα Ευρώπης (6 ήττες και 1 ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ) ενώ μάλιστα έχει κερδίσει μόλις μια φορά (απέναντι στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία) στα τελευταία 12 ευρωπαϊκά ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως ο Λέο Μάτος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του Κροάτη διαιτητή, Ιβάν Μπέμπεκ με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τρεις και κατά συνέπεια θα χάσει την κρίσιμη αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Τη θέση τους στην εντεκάδα αναμένεται να πάρει ο Ροντρίγκο Σοάρες που έμεινε ξανά εκτός 18άδας αλλά ετοιμάζεται πλέον να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα κόντρα στους Σλοβάκους.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν μερικές καλές στιγμές και τον ΠΑΟΚ να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 7’ καθώς ο Ζαμπά έκανε ωραία κίνηση και εξαπέλυσε αριστερό πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκρέιφ.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα έδειχνε να πατά καλύτερα στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε κοντά στο γκολ στο 53’ όταν ο Πέλκας βρέθηκε απέναντι στον Γκρέιφ και πλάσαρε όμως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας έσωσε την εστία του.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 72’ καθώς ο Μόχα συνέκλινε και σούταρε όμως ο Πασχαλάκης έπεσε και καπάκωσε τη μπάλα.

Τελικά, το συγκρότημα του Γιαν Κόζακ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον «Δικέφαλο» και στο 90’ + 4’ βρήκε δίχτυα όταν ο Βαρέλα δεν απομάκρυνε καλά και σε… συνεννόηση με τον Κρέσπο άφησαν τη μπάλα για τον Πασχαλάκη που δεν έκανε έξοδο και ο Σποράρ με τον Αμπένα βρέθηκαν σε κενό τέρμα με τον δεύτερο να σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις:

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Κόζακ): Γκρέιφ, Καμπς (77’ Νόνο), Μόχα (87’ Ντάνιελ), Λιούμπισιτς, Σποράρ, Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίκοφ, Τσάβριτς (53’ Ρατάο) , Ντε Μάρκο.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Εσίτι (76’ Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (65’ Σβιντέρσκι), Ακπόμ.

Θυμηθείτε παρακάτω το live της αναμέτρησης

 

Τέλος αγώνα, Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 1-0.

-90’ + 4’: Ανοίγει το σκορ η Σλόβαν με τον Αμπένα!

-90’: Έξι θα είναι τα λεπτά του επιπρόσθετου χρόνου για την ολοκλήρωση του αγώνα.

-88’: Εξαπολύει σουτ ο Ζαμπά αλλά ο Γκρέιφ δεν έχει πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

-87’: Κλείνει τις αλλαγές της η Σλόβαν, ο Ντάνιελ αντικαθιστά τον Μόχα.

-80’: Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ με τον Στοχ να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μπίσεσβαρ.

-79’:  Ο διαιτητής μοιράζει κίτρινες κάρτες στους Αμπένα – Λιούμπιτσιτς για λογαριασμό των γηπεδούχων και στον Αουγκούστο αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους.

-76’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, την δέχεται ο Κρέσπο. Αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Αουγκούστο να αντικαθιστά τον Εσίτι ενώ για τους γηπεδούχους ο Νόνο αντικαθιστά τον Ντεκάμπς.

-72’: Απειλεί η Σλόβαν με τον Μόχα να συγκλίνει σουτάροντας όμως ο Πασχαλάκης έπεσε και καπάκωσε τη μπάλα.

-70’: Πρώτη κίτρινη κάρτα και για τη Σλόβαν, τη δέχεται ο Μεντβέντεβ για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

-69’: Εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά και κεφαλιά του Σβιντέρσκι που πέρασε έξω από την εστία του Γκρέιφ.

-65’: Πρώτη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, ο Σβιντέρσκι αντικαθιστά τον Πέλκα.

-64’: Αντεπίθεση για τη Σλόβαν με τελικό παραλήπτη της μπάλας στον Σποράρ που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

-54’: Πρώτη –αναγκαστική- αλλαγή για τη Σλόβαν, ο Ρατάο αντικαθιστά τον Τσάβριτς.

-53’: Ο ΠΑΟΚ δείχνει να πατά καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με τον Πέλκα που βρέθηκε απέναντι στον Γκρέιφ και πλάσαρε αλλά ο Σλοβάκος τερματοφύλακας έσωσε την εστία του.

-46’: Το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε!

Τέλος ημιχρόνου, Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 0-0.

-45’: Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, την δέχεται για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Μάτος που έκανε φάουλ στον Μόχα.

-21’: Απειλεί ξανά ο ΠΑΟΚ με τον Εσίτι να εξαπολύει δεξί σουτ από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκρέιφ.

-15’: Ο Ελ Καντουρί έσκαψε τη μπάλα για τον Πέλκα που μπήκε στην περιοχή αλλά ο Γκρέιφ βγήκε και μάζεψε τη μπάλα.

-11’: Απειλεί ξανά η Σλόβαν καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Μάρκο έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

-7’: Πρώτη ευκαιρία και για τον ΠΑΟΚ με τον Ζαμπά να κάνει ωραία κίνηση και αριστερό πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκρέιφ!

-4’: Πρώτη ευκαιρία για τη Σλόβαν με το δυνατό σουτ του Λιούμπιτσιτς να μην απειλεί τον Πασχαλάκη που είναι σε ετοιμότητα.

-1’: Ο αγώνας ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις:

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Κόζακ): Γκρέιφ, Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Λιούμπιτσιτς,Τσάβριτς, Χόλμαν, Μόχα, Σποράρ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Ζαμπά, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε μέσω της Voria.gr το live της αναμέτρησης Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ στο υπερσύγχρονο «Tehelné pole» της σλοβακικής πρωτεύουσας για τα play-off του Europa League.