Skip to main content

Λιβύη: Η ακτοφυλακή περισυνέλεξε σχεδόν 500 μετανάστες σε μια εβδομάδα

ι δυτικές ακτές της Λιβύης είναι το βασικό σημείο από το οποίο αναχωρούν μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η ακτοφυλακή της Λιβύης ανακοίνωσε αργά χθες Πέμπτη ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας περισυνέλεξε 493 μετανάστες που επέβαιναν σε έξι φουσκωτές βάρκες στη διάρκεια έξι επιχειρήσεων σε περιοχές βορειοανατολικά και βορειοδυτική της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες, ανάμεσά τους 28 γυναίκες και πέντε παιδιά, κατάγονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, της Ασίας αλλά και αραβικές χώρες. Όλοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης που διαχειρίζεται η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ.

Οι δυτικές ακτές της Λιβύης είναι το βασικό σημείο από το οποίο αναχωρούν μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη, αν και ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά μετά τον Ιούλιο του 2017.

Νωρίτερα χθες ένας Σουδανός μετανάστης, που έφερε τραύμα από σφαίρα, υπέκυψε στη ναυτική βάση Αμπού Σίταχ στην Τρίπολη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από την ακτοφυλακή της Λιβύης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.