Skip to main content

Λονδίνο: Διαδηλωτές απέκλεισαν πέντε γέφυρες του Τάμεση

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας απέκλεισαν συμβολικά πέντε γέφυρες του Τάμεση, χωρίζοντας στα δύο τη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε τουλάχιστον 70 συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο διαδηλώσεων υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίες έλαβαν χώρα το Σάββατο, στο Λονδίνο.

Οι διαδηλωτές μάλιστα, απέκλεισαν συμβολικά πέντε γέφυρες του Τάμεση, χωρίζοντας στα δύο τη βρετανική πρωτεύουσα. Στόχος τους, όπως επεσήμαναν, είναι να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση Μέι για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μία πράξη πολιτικής ανυπακοής. Είναι η αρχή μίας διεθνούς εξέγερσης ως έκφραση διαμαρτυρίας για την αδράνεια μπροστά στην οικολογική κρίση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκ των οργανωτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις αφορούν τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας. Οι οργανωτές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις σημερινές εκδηλώσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περιορίσει τις εκπομπές αερίων κατά 40% από 1990 έως το 2016, ενώ έχει δεσμευτεί για περαιτέρω μείωση έως και 80% μέχρι το 2050.