Skip to main content

Λούκας Σάσα: Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Άρη

O Βραζιλιάνος χαφ των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε πως γνωρίζει ότι για τους οπαδούς της ομάδας η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί μεγάλο όνειρο.

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, την παρουσία του στον Άρη και την επιθυμία του ώστε να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη στον σύλλογο αναφέρθηκε παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα «to10.gr», ο Λούκας Σάσα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος χαφ των «κιτρινόμαυρων»:

– Όπως όλοι κι εσύ περιμένεις τι θα γίνει με το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μην ξέρει τι θα γίνει;

«Είναι δύσκολες στιγμές για όλους. Σαν ποδοσφαιριστής δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο. Νομίζω πως το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα . Δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε, αν θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές δραστηριότητες και πότε θα ξεκινήσουμε προπονήσεις. Με όλα αυτά τα προβλήματα είναι πολύ δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο, όταν βλέπεις τόσους θανάτους. Σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος εύχομαι αυτό να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

– Αν ξεκινήσουν τα πλέι οφ ποιος θα είναι ο στόχος του Άρη;

«Αν το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ ξεκινήσουν ξανά, στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην υψηλότερη δυνατή θέση. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα παιχνίδια, θέλουμε να παίξουμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, οπότε στόχος είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας».

– Υπάρχει φυσικά και το κύπελλο και οι οπαδοί της ομάδας σας ζητάνε να το κατακτήσετε…

«Παρά τα προβλήματα, όποτε συναντώ κάποιον στο δρόμο μου μιλάει για το κύπελλο και ζητάει να το κερδίσουμε. Είναι το όνειρό μας, ο μεγαλύτερος στόχος της αγωνιστικής περιόδου. Θέλουμε πολύ αν ξαναρχίσουν τα παιχνίδια να προσπαθήσουμε στον ημιτελικό και να κερδίσουμε θέση στον τελικό του κυπέλλου. Είναι το όνειρο μας, ξέρω πόσο πολύ το θέλουν οι οπαδοί μας. Είναι σημαντικό για την ομάδα και για τους παίκτες και αν παίξουμε καλά, ελπίζω να τα καταφέρουμε».

– Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Μίχαελ Ενινγκ;

«Με τον προπονητή έχουμε πολύ καλή χημεία, πολύ καλή σχέση. Μιλάμε πριν και μετά τις προπονήσεις. Μιλάμε και για πράγματα που δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο. Τον εμπιστεύομαι, όλοι στην ομάδα τον εμπιστεύονται και αυτό πιστεύω ότι ισχύει και για τους οπαδούς μας. Εύχομαι να μείνει πολλά χρόνια στον Άρη. Όταν ήρθε φέτος παρέλαβε μια έτοιμη ομάδα, αν μείνει του χρόνου θα την φτιάξει με το δικό του τρόπο και τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Και για μας και για τον προπονητή είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το κύπελλο και όπως είπα μακάρι να μείνει και να δουλέψει μαζί μας για πολλά χρόνια».

– Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση με προπόνηση μόνο στο σπίτι;

«Είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι εύκολο να γυμνάζεσαι μόνος. Είμαι στο σπίτι μου, δεν έχω αρκετό χώρο για να γυμναστώ. Κάποιες φορές χρειάζεται να πάω στον δρόμο. Ο Άρης μας έδωσε πρόγραμμα αλλά δεν είναι εύκολο με όλη αυτή τη κατάσταση να πάω κάθε μέρα στις προπονητικές μας εγκαταστάσεις. Οπότε προσπαθώ να κάνω σπίτι ό,τι μπορώ αλλά δεν είναι αρκετός ο χώρος, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα. Είναι δύσκολο να μείνεις σε καλή φόρμα. Κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε καλύτερο, καθώς όταν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα δεν μπορούμε να είμαστε σε κακή φόρμα, καθώς δεν υπάρχει και πολύς χρόνος».

– Πώς είναι η καθημερινή σου ζωή; Πώς περνάς την ημέρα σου;

«Οι γονείς μου είναι εδώ και είμαστε μαζί όλη τη μέρα. Το μεγαλύτερο γεγονός της ημέρας είναι όταν πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ και επιστρέφω σπίτι. Παίζουμε χαρτιά, βλέπουμε ταινίες, μιλάμε πολύ. Φτιάχνουμε βραζιλιάνικο φαγητό και τρώμε. Κάνουμε και κάποιες ασκήσεις, έτσι προσπαθούμε να περάσουμε τον χρόνο μας και τη μέρα μας. Όλα είναι καλά, έλειπα πολλά χρόνια από τη Βραζιλία και ήμουν μακριά από τους γονείς μου. Τώρα είμαστε μαζί, όπως και με την κοπέλα μου, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο. Όλα είναι καλά».

– Πώς είναι η κατάσταση στη χώρα σου τη Βραζιλία με τον κορωνοϊό; Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα; Επικοινωνείς με συγγενείς και φίλους εκεί;

«Η κατάσταση στη Βραζιλία δεν είναι καλή, όπως και παντού, βέβαια. Όχι βέβαια το χειρότερο σενάριο, τα νούμερα είναι υψηλά αλλά όχι παρά πολύ και προσπαθούμε να κρατήσουμε τη κατάσταση υπό έλεγχο. Οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους. Μιλάω με τους φίλους μου και τον αδερφό μου και δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, όπως και εμείς εδώ. Όλοι περιμένουν αυτό να περάσει και να επιστρέψουμε ξανά στον φυσιολογικό μας τρόπο ζωής».

– Έχεις συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τον Άρη. Νιώθεις ότι πήρες τη σωστή απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Θεσσαλονίκη; Θέλεις να μείνεις για περισσότερα χρόνια;

«Όταν ήρθα εδώ δεν ήξερα τίποτα, είχα πολλά να αποδείξω. Νομίζω ότι σε σύντομο διάστημα τα κατάφερα, απέδειξα ποιος είμαι. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, μου αρέσει η πόλη, μου αρέσει η ομάδα, μου αρέσουν οι οπαδοί, δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση μου να έρθω στον Άρη, έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον , γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν ξέρουμε τίποτα. Έχω συμβόλαιο και θέλω να μείνω μέχρι το τέλος του και στη συνέχεια να μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου εδώ, μου αρέσει πολύ, αρέσει και στην οικογένεια μου και θέλω να μείνω πολλά χρόνια στον Άρη».

– Έχεις κερδίσει την αγάπη των οπαδών του Άρη. Ένα μήνυμα για αυτούς;

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς του Άρη για όλη τη συμπαράσταση και την αγάπη που μου δείχνουν. Όταν παίζω στο γήπεδο ή όταν τους συναντώ στο δρόμο αισθάνομαι αυτή την αγάπη. Αυτό μου δίνει ενέργεια και κίνητρο να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τον Άρη. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παίζω καλά ή άσχημα, αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι μέχρι το τέλος του συμβολαίου μου θα μάχομαι για τον Άρη και θα είμαι ένας από τους οπαδούς του. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να φέρω νίκες για τον Άρη και χαρά στον κόσμο».