Skip to main content

Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώσε ότι έαν εκλεγεί «δεν θα χαρίσουμε την Ελλάδα στη Νέα Δημοκρατία και δεν θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν εκλεγώ πρόεδρος, εμείς, όλοι μαζί ως συλλογικότητα, δεν θα χαρίσουμε την Ελλάδα στη Νέα Δημοκρατία και δεν θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε απόψε στην Πάτρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αχαΐα.

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε σήμερα, επεσήμανε ότι «εγώ συνεχίζω με δύναμη, ενότητα και σεμνότητα και το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, είναι να επιλέγω ανθυποψηφίους για το δεύτερο γύρο». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αυτό θα ήταν αλαζονικό, θα ήταν ξένο από τη δική μου πολιτική πορεία, από το ήθος μου και από τα πιστεύω μου».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτό που θέλω να προτείνω, είναι να είμαστε όλοι οι πολιτικοί αυστηρά πολιτικοί και να αποφύγουμε προσωπικές αντεγκλήσεις και κακίες που προκαλούνται από πικρίες και να συνειδητοποιήσουμε ότι το εκλογικό μας σώμα, αλλά και όλοι οι πολίτες, μας θέλουν ενωμένους».

«Η δική μου συνεισφορά στην ενότητα», συνέχισε, «είναι δεδομένη, γιατί το έχω κάνει άλλες τέσσερις φορές». Ωστόσο, όπως τόνισε, «θέλω να πω ότι η ενότητα της επόμενης ημέρας, μετά την 5η Δεκεμβρίου, χτίζεται και σήμερα από τις συμπεριφορές και από τα λόγια που θα γίνουν και θα ακουστούν πριν από την 5η Δεκεμβρίου» και συμπλήρωσε: «Εγώ μένοντας πιστός στις αρχές μου θα κρατήσω ψηλά τη σημαία της πολιτικής, γιατί αυτή η εκλογή πρέπει να μετατραπεί σε γιορτή Δημοκρατίας, που θα τσακίσει τους κομματικούς μηχανισμούς».

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος απηύθυνε κάλεσμα πολιτικής συμμετοχής, που όπως είπε, «θα τελειώσει τις μάχες χαρακωμάτων, θα παραμερίσει κάθε προσωπική αντέγκληση και θα υποσχεθεί πολύ μεγάλο ποσοστό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι «η δική μου εικόνα που προκύπτει από τις περιοδείες μου, είναι ότι θα έλθουν ψηφοφόροι από πολλά κόμματα, γι' αυτό και εκτιμώ ότι η συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2017».

Επίσης, ανέφερε ότι «είμαστε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος και όχι στο περιθώριο, και θα παραμείνουμε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος, αν με τις επιλογές του εκλογικού σώματος στις 5 Δεκεμβρίου έχουμε μία αξιόπιστη πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές».
 
«Εμείς προσφέρουμε μία τέτοια επιλογή, για αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη του πολίτη και θα του την ανταποδώσουμε την επόμενη μέρα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.