Skip to main content

Υπό βροχή η μάχη για το μάζεμα των σκουπιδιών - Έως αύριο το βράδυ καθαρίζει η Θεσσαλονίκη

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες από το πρωί βρίσκονται στον δρόμο περίπου 200 εργαζόμενοι με απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Μάχη για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, που τις τελευταίες ημέρες συσσωρεύτηκαν σε κάδους και πεζοδρόμιο, δίνουν από χθες οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες από το πρωί βρίσκεται στον δρόμο όλη η πρωινή βάρδια και έξτρα προσωπικό - περίπου 200 εργαζόμενοι με απορριμματοφόρα - προκειμένου να μαζευτούν τα σκουπίδια που σχηματίζουν λόφους. Το βάρος πέφτει αρχικά στο κέντρο της πόλης και σε κεντρικές οδούς αλλά παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Ιακώβου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στις γειτονιές και τα στενά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο,  εκτιμάται ότι το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής η πόλη θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. «Αν και η βροχή δυσκολεύει την κίνηση στους δρόμους, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια», επισήμανε. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 500 τόνοι σκουπιδιών καθώς ήδη τις προηγούμενες ημέρες γινόταν μερική αποκομιδή  από καίρια σημεία.

Λίγες ώρες μετά το τέλος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ο κ. Ιακώβου επανέλαβε ότι στις 3 Δεκεμβρίου υπογράφουν οι ανάδοχοι τον μεγάλο διαγωνισμό για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τη χορήγησή τους. «Χρειάζεται άλλο ένα δεκαήμερο για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων των αναδόχων. Στη συνέχεια θα έρθει το υλικό και θα γίνει η διανομή των ΜΑΠ», σημείωσε ο κ. Ιακώβου, τονίζοντας πως είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα του για τους εργαζόμενους, καθώς η Καθαριότητα είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ μετά από προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης με την κατάθεση αγωγής, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων. «Εμείς πότε δεν βρεθήκαμε και δεν θα βρεθούμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Το αντίθετο, ικανοποιήσαμε διαχρονικά τους δίκαια αιτήματά τους και θα κάνουμε και ό,τι αντίστοιχο χρειαστεί στο μέλλον. Η πόλη, όμως, δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος -ούτε η διοίκηση του δήμου εκβιάζεται από μικρές μειοψηφίες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την κινητοποίηση στην καθαριότητα.