Skip to main content

Μαγιορκίνης: Αύξηση 20% στην επιδείνωση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη

«Η επιδείνωση της πανδημίας αυξήθηκε σε επίπεδα πάνω από 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», είπε για τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Επιδημιολογίας

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Στη Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της πανδημίας αυξήθηκε σε επίπεδα πάνω από 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο καθηγητής. «Συνεχίζουμε να παρατηρούμε την χαμηλότερη επίπτωση στους κάτω των 18 ετών. Η επίπτωση της νόσου έχει αυξηθεί όμως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σε αυτό οφείλεται η αύξηση των επαφών μας. Για αυτό και είναι απαραίτητη η μείωση των επαφών μας και η δημιουργία μιας κοινωνικής φούσκας», τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα μιλώντας για το σύνολο της χώρας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση μέχρι και 50% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ως αποτέλεσμα αναμένουμε αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους τις επόμενες εβδομάδες».

«Η επιτροπή έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα για την επιδείνωση της πανδημίας στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα. Η κόπωση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Είμαι όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα», κατέληξε.