Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021
x

ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ 30% ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε περίοδο σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς ύφεσης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Για ισχυρή υποχώρηση στον αριθμό των διαγνώσεων στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο καθηγητής είπε πως «σημαντική υποχώρηση παρατηρείται στην Αττική με πτώση 20% από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ακόμα πιο ισχυρή, καθώς έχουμε 30% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα».

Επεσήμανε δε το γεγονός πως βρισκόμαστε σε περίοδο σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς ύφεσης της διάδοσης του κορωνοϊού. Αφού έδωσε κάποια στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, ανέφερε: «Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μείωση της τάξης 8%-9% στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Η κατάσταση ωστόσο παραμένει επιβαρυμένη. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία κορωνοϊού είναι περίπου 100 την ημέρα. Εξ αυτών, ένα σημαντικό ποσοστό θα χρειαστεί διασωλήνωση. Αξίζει να αναφερθεί πως τους περασμένους μήνες φτάσαμε μέχρι και 500 εισαγωγές την ημέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Μπήκαμε πλέον σε μια περίοδο σταθεροποίησης και ύφεσης. Είναι όμως μια περίοδος εξαιρετικά εύθραυστη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε μάχη με τον χρόνο, αλλά και τον κακό μας εαυτό. Ζητούμε από τον κόσμο να αντλήσει υπομονή από τα ψυχικά του αποθέματα».

Τέλος, σχετικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, ανέφερε: «Τα νέα στελέχη του ιού έχουν συσχετιστεί με επιδημιολογικές αυξήσεις σε κάποιες περιοχές. Η παγκόσμια κοινότητα θα παρακολουθήσει στενά τα φαινόμενα. Στη Βρετανία φαίνεται ήδη η κάμψη της επιδημίας λόγω των σωστών μέτρων πρόληψης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ