Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ - ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αύριο Τρίτη περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις, αναφέρει ο καθηγητής μιλώντας για τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων.

Για την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης της COVID-19 έκανε σχετική ανάρτηση ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην οποία αναφέρει ότι αύριο είναι πιθανό να δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα.

Η ανάρτηση του καθηγητή:

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για τη θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ