Skip to main content

Μαγκριώτης: Το Σέιχ Σου καταστρέφεται λόγω αβελτηρίας της κυβέρνησης

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως «δυστυχώς θα ξαναζήσουμε την τραγωδία του 1997, αυτή τη φορά χωρίς φωτιές».

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης συνόδευσε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, στο δάσος του Σειχ Σου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επισκέφθηκε εξαιτίας του φαινομένου του φλοιοφάγου εντόμου, που έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.   

Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό North 98.0 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Νεοχωρίτη και Δέσποινα Κρητικού, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Το δάσος του Σέιχ Σου καταστρέφεται για δεύτερη φορά και τώρα καταστρέφεται εσωτερικά, λόγω της αβελτηρίας της κυβέρνησης. Η διάβρωσή του έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι σημειακές και δεν μπορούν να περιορίσουν την επέκταση του προβλήματος και της ζημιάς. Δυστυχώς θα ξαναζήσουμε την τραγωδία του 1997, αυτή τη φορά χωρίς φωτιές.

Το κράτος παραμένει βαρύ και αναποτελεσματικό, οι πιo μεγάλες ευθύνες όμως είναι της κυβέρνησης πού μηδένισε σχεδόν την χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών και τώρα με πενιχρή έκτακτη χρηματοδότηση τρέχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ αδιαφορούσε στα έγγραφα της υπηρεσίας πού από το 2007 προειδοποιούσε την πολιτική ηγεσία.

Ευθύνες έχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πού ούτε τώρα που αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής δεν βρήκε χρόνο να  ασχοληθεί.

Ζούμε σε μια εποχή απόλυτου παραλογισμού αφού δυστυχώς ούτε στο πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει η συνεργασία της κυβέρνησης με το Δασολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το οποίο έχει μελετήσει το δάσος και έχει εκφράσει την διάθεση να βοηθήσει τους αρμόδιους.

Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση αυτή φεύγοντας αφήνει μεγάλες τρύπες στην οικονομία. Μέχρι τώρα οι Θεσμοί μας προειδοποιούν. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραλάβει ένα κράτος κουρασμένο και αναποτελεσματικό.

Ήρθε η στιγμή να διατυπώσουμε δημόσια δέκα σημεία μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία, τα οποία όποιος θέλει να κυβερνήσει μαζί μας θα τα υπογράψει, θα είναι γνωστά στους πολίτες.

Το ΚΙΝΑΛ θέλει να είναι η θετική δύναμη της σταθερότητας και της ομαλότητας, γιατί εκπροσωπεί τις δυνάμεις της μετριοπάθειας και της λογικής. και ο λαός θα τα ελέγχει.

Η χώρα για να βγει από την κρίση, δεν χρειάζεται μόνο δημοσιονομική εξυγίανση. Χρειάζεται απαραίτητα και ανάπτυξη, η οποία θα υπάρξει όταν το κράτος γίνει επιτελικό, όταν το κράτος βοηθήσει την επιχειρηματικότητα. Θα πρέπει να χτυπηθούν τα καρτέλ της οικονομίας, τα οποία είναι πολλά».
 
Στις 20:00 ο κ. Μαγκριώτης θα παρευρεθεί στην ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά στον υπαίθριο χώρο του Ο.Λ.Θ.