Skip to main content

Μαγνησία: Χειροπέδες και πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 56χρονο που έριξε φόλα σε αδέσποτο σκύλο

Ο 56χρονος κατηγορείται ότι οδηγώντας το αυτοκίνητό του και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι πέταξε φόλα, την οποία έφαγε σκύλος και πέθανε.

Το πρωί της Παρασκευής 16/09 στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνελήφθη από αστυνομικούς Τμήματος Αλμυρού ένας 56χρονος Έλληνας για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης, οδηγώντας το αυτοκίνητό του και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, πέταξε την φόλα τυλιγμένη με χαρτοπετσέτα μέσα στον οικισμό.

Αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο έφαγε την φόλα και πέθανε μετά από περίπου 20 λεπτά. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος του άτυχου ζώου προήλθε από δηλητηρίαση.

Η ταυτοποίηση του δράστη και η εξιχνίαση του εγκλήματος, επιτεύχθηκαν κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής, το οποίο υπήρχε εγκατεστημένο και κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη.

Ο 56χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτ/κων Βόλου, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,