Skip to main content

Μακεδονία σκέτο ζητούσαν οι Σκοπιανοί στο ματς χάντμπολ με την Εθνική

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπήκε στο στόχαστρο μερίδας φιλάθλων της γειτονικής χώρας που με συνθήματα και πανό εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους.

Στο στόχαστρο μερίδας φιλάθλων των Σκοπίων μπήκε η Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη χθεσινή αναμέτρηση χάντμπολ ανάμεσα στην ομάδα της γειτονικής χώρας και την Εθνική Ελλάδος στη Στρούμιτσα για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μπροστά σε 2.300 φιλάθλους στη Sportska Sala «PARK», η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε από την ισχυρή ομάδα των Σκοπίων με 27-23 και δεν θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος.

Σημειώνεται πως Σκοπιανοί φίλαθλοι φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα υπέρ της σκέτης ονομασίας «Μακεδονία» και σήκωσαν σχετικό πανό εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την ιστορική συμφωνία που υπογράφηκε και επίσημα ακριβώς έναν χρόνο πριν ανάμεσα σε Σκόπια και Ελλάδα στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η αναμέτρηση ήταν να διεξαχθεί αρχικά στα Σκόπια αλλά το ενδεχόμενο παρέμβασης των οργανωμένων οπαδών της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Βαρντάρ Σκοπίων με την ονομασία «Komiti Skopje» και υπό τον φόβο έντονης στοχοποίησης του Ζόραν Ζάεφ και επεισοδίων επιλέχθηκε να μεταφερθεί στη Στρούμιτσα.