Skip to main content

Μακεδονισμός και αντιμακεδονισμός στα Σκόπια είναι επικερδές επάγγελμα

Ο Σόρος ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια σαν «Μακεδονία» και το ίδρυμα του εξέδωσε το προπαγανδιστικό περιοδικό «Macedonian Time».

Οι χθεσινές πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, επιβεβαιώνουν όσα κατά καιρούς έχουν γραφεί εδώ, ότι ύποπτες ΜΚΟ έχουν παίξει άσχημο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας, χρηματοδοτώντας παχυλώς, άλλοτε τους μακεδονίζοντες του Γκρούεφσκι, και μόλις εμπεδώθηκε ο μακεδονισμός στους Σκοπιανούς, άλλαξαν τακτική και υποστήριξαν τον Ζάεφ.

Τόσο στην πρώτη περίπτωση, όσο και στην δεύτερη, εκείνο που κατόρθωσαν είναι να ελέγχουν ασφυκτικά την πολιτική και οικονομική ζωή του γειτονικού κράτους, οδηγώντας και σε διχόνοια τον ελληνικό λαό. Δεν είναι άγνωστο, πως δεν συμπαθούν τις χώρες που έχουν ήρεμη και καθαρή πολιτική ζωή, επειδή ο αριθμός των προθύμων να τους υπηρετήσουν είναι πολύ μικρός, αλλά και ο λαός βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, να μη επιτρέπει πρόσωπα εκ του περιθωρίου της πολιτικής να διαφεντεύουν τις τύχες ενός υπερήφανου έθνους.

Το χρήμα όμως δεν έρρευσε άφθονο μόνον από τον ξένο παράγοντα, αλλά υπήρξαν πολλοί μακεδονίζοντες που επωφελήθηκαν από το υστερικό κλίμα που δημιούργησε ο Γκρούεφσκι, αλλά και ο ίδιος πλούτισε από φανατικούς Σλάβους της διασποράς, οι οποίοι για λόγους δικούς τους, ντρέπονταν για την καταγωγή τους, και απέστελλαν εμβάσματα στον Γκρούεφσκι για να επιτύχει στην προσπάθειά του αποσλαβισμού των κατοίκων.

Χρήμα δόθηκε και σε πολλούς παράγοντες, που το ενθυλάκωσαν, όπως προ ετών είχε δημοσιεύσει ο σκοπιανός Τύπος για τις αλληλοκατηγορίες μακεδονιζόντων παραγόντων, για το ποιος εκμεταλλεύθηκε τους αποδήμους Σλάβους της Αυστραλίας, αποσπώντας δι’ εαυτόν μεγάλα ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό, που συνέβη προ ημερών στα Σκόπια, προ της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασε αντιρρήσεις για την Συμφωνία. Τον λόγο αποκάλυψε ο πατέρας της. Συγγραφέας ων, εισέπραττε πνευματικά δικαιώματα για έτη, από τα κείμενα υπέρ του μακεδονισμού, που βρίσκονται σε σχολικά βιβλία, μουσεία κ.ά. Η εγκατάλειψη του μακεδονισμού, του στερεί σημαντικά εισοδήματα.

Η χρηματοδότηση των σκοπιανών ακροδεξιών από τον Τζόρτζ Σόρος τελικά  δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Ο Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τα στοιχεία για τις χορηγίες του μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος για πάνω από δέκα χρόνια πληρώνει εκατομμύρια για ανθελληνική προπαγάνδα!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, το ίδρυμα Open Society του Τζόρτζ Σόρος  από το 1992 ως το 2016 έχει δώσει στα Σκόπια 98,7 εκατομμύρια από χρήματα του Σόρος, όπως και άλλα 35 εκατομμύρια από χορηγίες. Τα δήθεν "μακεδονικά" σωματεία της γείτονος επίσης έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα του Σόρος. Έδωσε όμως και 25 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016, 9 εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και 1,9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις!

Ο Σόρος ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" και το ίδρυμα του εξέδωσε το προπαγανδιστικό περιοδικό "Macedonian Times". Οι Παμμακεδονικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι έδινε χρήματα στους Σκοπιανούς και κάτω από το τραπέζι για να κάνουν προπαγάνδα διεθνώς.

Οι καταγγελίες λένε ότι μέσω του ιδρύματος Open  Society ο Σόρος χρηματοδοτεί την αυτοαποκαλούμενη "Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά" του Τζόρτζ Ατανασόφσκι και το "Διεθνές Συμβούλιο των Μακεδόνων", του Τοντόρ Πέτροφ. Τα κεφάλαια σύμφωνα με τις καταγγελίες φτάνουν έτσι και στα Σκόπια, σε ακροδεξιούς όπως το VMRO και σε μακεδονίζοντες γειτονικών χωρών.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι μόλις ο Γκρούεφσκι ολοκλήρωσε την αποστολή του, και δεν είχε πρόσβαση στα ταμεία του Σόρος, έδωσε συνέντευξη στην εβδομαδιαία "Ρεπούμπλικα" (Република) με κύριο θέμα τις δραστηριότητες του Αμερικανού προπαγανδιστή Τζορτζ Σόρος στο κράτος των Σκοπίων, τη δυναμική του να συγκεντρώνει πολιτικές δυνάμεις στην υπηρεσία της ιδεολογίας του, μέσω των "ανοικτών κοινωνιών" και όπως ο ίδιος είπε με τα εκατομμύρια που "χύθηκαν" για το σκοπό αυτόν στα Σκόπια. Περί αυτού εν ευθέτω χρόνω.

Ελπίζω, πως δεν θεωρήσει κάποιος, ότι οι αποκαλύψεις στο Star για την δραστηριότητα του Σόρος, οφείλεται σε φιλάνθρωπη διάθεση του τελευταίου.