Skip to main content

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος δράστης είχε ειδοποιήσει μέσω Facebook για την επίθεση

Ο δράστης είχε κάνει ανάρτηση στα social media, στην οποία έλεγε ότι πυροβόλησε τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να προβεί σε ένοπλη επίθεση

Ο νεαρός άνδρας που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ 'Αμποτ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι παραχώρησαν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 19 μαθητών και δύο δασκάλων.

ΗΠΑ: Τρεις συγκλονιστικές ιστορίες πίσω από τα θύματα της ένοπλης επίθεσης στο Τέξας

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Άμποτ δήλωσε ότι ήταν ένας συνοριοφύλακας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο δράστη μέσα σε σχολική τάξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο αναπληρωτής σερίφης της περιοχής έχασε την κόρη του στην επίθεση.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι ο δράστης είχε κάνει ανάρτηση στα social media, στην οποία έλεγε ότι πυροβόλησε τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να προβεί σε ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο.

"Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: "Θα πάω ν' ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο" του Τέξας, διευκρίνισε ο Αμποτ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μακελειό στο Τέξας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – Επί 45 λεπτά πυροβολούσε ο δράστης (φωτο+vid)

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν άλλες προειδοποιήσεις πέρα από τις αναρτήσεις στο Facebook, προσθέτοντας ότι ο δράστης δεν φαινόταν να έχει ιστορικό εγκληματικής συμπεριφοράς ή προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με τους παππούδες του και τράκαρε το αυτοκίνητό του κοντά στο δημοτικό σχολείο. Μπήκε από την πίσω πόρτα, κρατώντας ένα τουφέκι και φορώντας τακτικό εξοπλισμό.

Κλείστηκε μέσα σε μια σχολική αίθουσα της τετάρτης τάξης, σύμφωνα με τις αρχές, και σκότωσε μαθητές και δασκάλους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός συνοριοφύλακα, δήλωσε ο Άμποτ.

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν 17 ακόμη άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.