Skip to main content

Μακρή: Κύριος στόχος να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλαδικές

Στην ύλη των πανελλαδικών, το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και την πανδημία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας

Τη θέση πως στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν στην ώρα τους οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως έχουν προγραμματιστεί, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά αναφέρθηκε στα ερωτήμα που εγείρονται για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων 2021 και τη λειτουργία των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή αναφέρθηκε αρχικά στα σχολεία τονίζοντας ότι «η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Οταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη. Η υφυπουργός επισήμανε ότι σε αυτή τη φάση το υπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται».

Σχετικά με τις πανελλαδικές, η Ζέττα Μακρή  ξεκαθάρισε πως όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. «Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για την ύλη των πανελλαδικών, η υφυπουργός σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Για την πανδημία, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «βήμα-βήμα παρακολουθούμε οτιδήποτε διαπιστώνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο, αντιμετωπίζεται και ανακοινώνεται δημόσια από την υπουργό».

Σε ερώτηση για καταγγελία εκπαιδευτικών για κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία στην Κέρκυρα, απάντησε ότι θα επιφυλαχτεί να πει κάτι πριν πληροφορηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει γιατί δεν γνωρίζει για το περιστατικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν «γενικές, συγκεκριμένες και αυστηρές νόρμες στις οποίες ενημερώνει ο διευθυντής τον προϊστάμενος υγείας και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά γράμμα και απομονώνεται ή κλείνει το τμήμα. Ιχνηλατούνται οι επαφές εκείνου ο οποίος φέρεται ότι είναι φορέας της αρρώστιας Covid. Υπάρχουν πολύ αυστηρές και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν αυτενεργεί και δεν θέλει να αυτενεργήσει κανείς εκ των εκπαιδευτικών και των εμπλεκομένων σε αυτή τη διαδικασία» επισήμανε.