Skip to main content

Μάλαμα: Λύση εδώ και τώρα με την έλλειψη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον δήμο Αριστοτέλη

Αν δεν μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει ξεκάθαρη θέση το υπουργείο Υγείας, λέει η βουλευτής.

Να λογοδοτήσουν δημόσια καλεί όλους τους υπευθύνους η βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, για το γεγονός πως, όπως λέει, φέτος, δεν υπάρχει ασθενοφόρο στον δήμο Αριστοτέλη.

«Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές με τουριστική κίνηση, αλλά και σε δυσπρόσιτες περιοχές μία διακομιδή θα απαιτεί αισθητά περισσότερο χρόνο», σημειώνει η βουλευτής, ενώ προσθέτει πως καλεί άμεσα όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους να λύσουν το πρόβλημα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, για να πάρει ξεκάθαρη θέση το υπουργείο Υγείας και για να απαντήσει αν η υγεία κι η ασφάλεια των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη έχει σημασία για την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κυριακής Μάλαμα:

Μετά από τις δημόσιες καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων του ΕΚΑΒ για απαράδεκτη κωλυσιεργία στο θέμα του προγραμματισμού, σε σχέση με την εξασφάλιση πληρώματος του ΕΚΑΒ στον Δήμο Αριστοτέλη, θα πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν δημόσια για το γεγονός ότι, φέτος, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε ολόκληρο τον Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές με τουριστική κίνηση, αλλά και σε δυσπρόσιτες περιοχές μία διακομιδή θα απαιτεί αισθητά περισσότερο χρόνο. Εμείς καλούμε, άμεσα, όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους να λύσουν το πρόβλημα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, για να πάρει ξεκάθαρη θέση το Υπουργείο Υγείας και για να απαντήσει αν η υγεία κι η ασφάλεια των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη έχει σημασία για την κυβέρνηση.