Skip to main content

Μανιάτης: Ένοχος ο Τσίπρας για το κλείσιμο των μεταλλείων Χαλκιδικής

Η ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών είναι η απάντηση της πραγματικής οικονομίας στους θεατρινισμούς του "Gr-invest".

Στον πρωθυπουργό της χώρας επέρριψε αποκλειστικά τις ευθύνες για την αναστολή εργασιών των μεταλλείων Χαλκιδικής ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

«Ο υποκριτής πρωθυπουργός της χώρας Α. Τσίπρας, είναι  προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος για την αποχώρηση του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στη χώρα, της ELDORADO, των Μεταλλείων Χαλκιδικής. Τα ψέματά του στη ΔΕΘ δεν άντεξαν ούτε για 24 ώρες. Η σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή εργασιών κι επενδύσεων είναι η απάντηση της πραγματικής οικονομίας στους θεατρινισμούς του "Gr-invest"» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Μια επένδυση των 3 δις€, που εμείς αδειοδοτήσαμε το 2011 με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, που επί ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συνεχή πόλεμο δολιοφθοράς, που έχει δικαιωθεί 18 φορές στο Συμβούλιο Επικρατείας, που απασχολεί 2.500 εργαζόμενους»

«Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να καταλάβει ότι ο ορυκτός μας πλούτος με τις 100.000 θέσεις εργασίας, το 3.4% του ΑΕΠ, τα 2 δις € το χρόνο εξαγωγές, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα του κλάδου στην εθνική οικονομία. Πέραν της εμπάθειας, άγνοιας και ιδεοληψίας του, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να κατανοήσει την πολυπλοκότητα μιας μεγάλης επένδυσης» επισήμανε ακόμα.

Ο κ. Μανιάτης σημείωσε πως εκεί που σταματάει η κοινή λογική αρχίζει η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και γι' αυτό και είναι πολιτική καταστροφής, φτώχειας κι αδιεξόδων.

«Καταθλιπτικά ιδεοληπτικοί, επαγγελματικά ανίκανοι, πανικόβλητοι ψεύτες, αγκαλιασμένοι οι Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος καταστρέφουν τη χώρα. Αντί να φεύγουν οι επενδυτές πρέπει να φύγει η κυβέρνηση! Είναι πλέον η ουσιαστικότερη  προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας» κατέληξε.