Skip to main content

Μανούκα: Αιχμές γιατί δεν μπήκε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου στα ΣΔΙΤ της σχολικής στέγης

«Ο δήμος έχει ανάγκη μια νέα αρχή», δηλώνει η υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, με αφορμή τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τις νέες σχολικές μονάδες

Προκλητική χαρακτηρίζει τη μη συμπερίληψη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», Μαρία Μανούκα, αφήνοντας αιχμές για τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους δημότες του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Βόρειας Ελλάδας το γεγονός πως καμία από τις 17 νέες υπερσύγχρονες σχολικές μονάδες που θα κατασκευαστούν δεν βρίσκεται στον δήμο μας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη πως ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ως απλός παρατηρητής, δεν έπραξε το αυτονόητο. Δεν πίεσε όπως οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Μανούκα και πρόσθέτει ότι «ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα των σχολικών υποδομών, με δεδομένο πως γνώρισε μια πληθυσμιακή “έκρηξη”. Στο πλαίσιο αυτό η εξασφάλιση των απαραίτητων σχολικών μονάδων θα έπρεπε να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του κ. Μανδαλιανού. Μια διοίκηση που έχει πτωχεύσει στα μάτια των δημοτών, μια διοίκηση όπου κυριαρχεί η εσωστρέφεια».

Στρέφει μάλιστα τα βέλη της προσωπικά κατά του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, λέγοντας πως «για ακόμη μια φορά είναι απών! Δεν έδωσε τη μάχη και ο δήμος μας έχασε μια ακόμα ιστορική ευκαιρία».

«Ο δήμος μας δικαιούται περισσότερα από τη διοικητική ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμος μας έχει ανάγκη μια νέα αρχή! Έχει ανάγκη Δήμαρχο που διεκδικεί!», κατέληξε στη δήλωσή της.