Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
x

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ - ΠΕΤΡΙΔΟΥ: ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Η συγγραφέας, δημιουργός και συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια περιηγεί τη Vwoman στο συναρπαστικό κόσμο της ανάγνωσης

Της Σοφίας Αποστολίδου

Η Μαρία Ψωμά-Πετρίδου αγάπησε το βιβλίο πριν καν μάθει να διαβάζει, χάρη στις βραδινές αναγνώσεις του πατέρα της. Έγινε συγγραφέας ως απόρροια της ανάγκης της να μοιράζεται τις εμπειρίες της και δημιούργησε τη λέσχη ανάγνωσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια (Book Club Saak) σε συνέχεια της επιθυμίας της να διευρύνει τη φιλαναγνωσία. Εκείνο που αγαπά πιο πολύ στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι ο τρόπος που ένα βιβλίου φέρνει τους αναγνώστες πιο κοντά και τους εξελίσσει ως ανθρώπους και αναγνώστες άλλα και οι σημαντικές κοινωφελείς δράσεις που γεννήθηκαν μέσα από αυτήν, όπως: η δράση « Διάβασέ μου!» που είναι ουσιαστικά art therapy μέσω της λογοτεχνίας.

Η Μαρία Ψωμά-Πετρίδου έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία και μεταξύ άλλων έχει κερδίσει και το βραβείο Αντώνης Σαμαράκης. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν τα προβλήματα της ανθρώπινης φύσης. Στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Όταν με βρήκε ο λύκος» πραγματεύεται το δυσεπίλυτο πρόβλημα της βίας και του φόβου των θυμάτων.

Πιστεύει πως ο έμφυλος ρατσισμός είναι καθημερινό φαινόμενο που δυστυχώς λόγο των βαθιά ριζωμένων πατριαρχικών προτύπων συχνά δεν γίνεται καν αντιληπτός από τις γυναίκες. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ισότητα, η συγγραφέας, τονίζει πως θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι γυναίκες και να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Ψωμά-Πετρίδου στη Vwoman.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ