Skip to main content

Μαρία Ξυτάκη: Ηγείται και κυριαρχεί στον ανδροκρατούμενο χώρο του αυτοκινήτου

Η Μαρία Ξυτάκη αποκαλύπτει στη Vwoman.gr πώς κατάφερε να κυριαρχήσει στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Υπάρχει ένα στερεότυπο που θέλει το… αυτοκίνητο να είναι ανδρική υπόθεση. Έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών στις αυτοκινητοβιομηχανίες ακόμα και σήμερα είναι άντρες. Ωστόσο, ένα από τα πλέον χαρισματικά στελέχη στο χώρο είναι γένους θηλυκού.

Ο λόγος για την Μαρία Ξυτάκη, η επικεφαλής του στρατηγικού Marketing και επικοινωνίας κορυφαίου ομίλου αυτοκινητοβιομηχανίας, με εντυπωσιακές σπουδές από το London School of Ecomonics και με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή πορεία στο χώρο του Marketing. Η Corporate Communications Manager του ομίλου Επιχειρήσεων «Σαρακάκη» μιλάει στη Vwoman για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, τις έμφυλες διακρίσεις, αλλά και τις δυσκολίες που χρειάζεται να κάμψει μία γυναίκα για να μπορέσει να ηγηθεί επαγγελματικά.

Τέλος, προσκαλεί όλες τις γυναίκες στην εκδήλωση που διοργανώνει το Marketing Club Greece στις 28 Μαΐου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα “Women’s Leadership in male dominated fields”.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.