Skip to main content

Μαρίνα Αρετσούς: Παράταση στον διαγωνισμό - Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

Τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων έως την 1η Ιουλίου.

Στην απόφαση να παρατείνει την ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 14 Ιουλίου στις 17.00.

Διευκρινίζεται δε, ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 6.4 της Πρόσκλησης, μέχρι την 1η Ιουλίου 2021 και έως τις 17:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η παράταση αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος από ενδιαφερόμενους επενδυτές και δεν σχετίζεται με τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τον δήμο και άλλους φορείς της περιοχής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς είναι μεγάλο και έχει εκφραστεί από τουλάχιστον πέντε επενδυτικά σχήματα. 

Σχετικά με τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φορέων να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους» διαβεβαιώνοντας πάντως ότι με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα παραδοθεί στην Καλαμαριά μία μαρίνα που θα είναι «κόσμημα» και η οποία θα δώσει πολύ μεγάλη υπεραξία σε ολόκληρη την περιοχή.