Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαρίνα στη Μηχανιώνα ανακοινώνει αύριο το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ένα χρόνο μετά την πρόταση Τσαμασλή, ο υπουργός προχωρά στη μελέτη για την κατασκευή μαρίνας για την τουριστική ανάπτυξη της Ν. Μηχανιώνας.

Με ένα... δώρο που θα αλλάξει την εικόνα και τη λειτουργία της Νέας Μηχανιώνας στον δήμο Θερμαϊκού έρχεται αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, θα ανακοινώσει την έναρξη των μελετών για την κατασκευή μαρίνας στο παλιό λιμάνι της Μηχανιώνας. Μελέτη την οποία θα εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), προκειμένου να αποκτήσει και τουριστική χρήση το λιμάνι της Μηχανιώνας.

Σήμερα πέρα από την Ιχθυόσκαλα, στη Μηχανιώνα λειτουργεί και το αλιευτικό καταφύγιο. Με τη νέα μελέτη θα δημιουργηθεί και μαρίνα για τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα το λιμάνι να αποκτήσει μικτή χρήση και να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση και νέες εγκαταστάσεις.

Τη δημιουργία μαρίνας στη Μηχανιώνα κυνήγησε πολύ το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσαμασλής. Πέρσι, στο τέλος Ιανουαρίου δήμαρχος και υπουργός είχαν συναντηθεί στην περιοχή και συζήτησαν τόσο για την προοπτική της κατασκευής μαρίνας, όσο και για τη δημιουργία στην ευρύτερη περιοχή της νέας ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης της Θεσσαλονίκης.

Η μαρίνα χωροθετείται ανάμεσα στην Ιχθυόσκαλα και στο παλιό καρνάγιο και αναμένεται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Τις λεπτομέρειες θα δώσει αύριο στις 9.30' το πρωί ο κ. Γεωργιάδης, που θα επισκεφτεί την περιοχή με τον δήμαρχο.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο κ. Τσαμασλής, «πρόκειται για ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για όλο το δήμο Θερμαϊκού κι όχι μόνο για τη Μηχανιώνα. Για την περιοχή υπηρετεί το όραμά μας για τουριστική ανάπτυξη και της Μηχανιώνας, που πρέπει να αποκτήσει πιο τουριστικό χαρακτήρα, με σημαντικά οφέλη για την οικονομία της περιοχής. Η μαρίνα σε συνδυασμό με το αλιευτικό καταφύγιο θα μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα την παραγωγική διαδικασία (αλιεία) και την τουριστική ανάπτυξη».