Skip to main content

Μαριούπολη: Αποχώρησαν από το Αζοφστάλ οι Ουκρανοί που παραδόθηκαν

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 265 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στο Αζοφστάλ παραδόθηκαν στους Ρώσους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι αναχώρησαν σήμερα Τρίτη τουλάχιστον επτά λεωφορεία από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, τα οποία μεταφέρουν Ουκρανούς μαχητές που παραδόθηκαν, με τη συνοδεία φιλορωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ορισμένοι από τους Ουκρανούς μαχητές που απομακρύνθηκαν από το χαλυβουργείο της Μαριούπολης δεν φαινόταν να είναι τραυματισμένοι, διευκρίνισε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, την ώρα που υπάρχει ανησυχία για την τύχη τους, καθώς θεωρούνται αιχμάλωτοι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 265 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, τελευταίο θύλακα της ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, παραδόθηκαν στις φιλορωσικές δυνάμεις.

Έτσι, «έπεσε» η Μαριούπολη, καθώς το τελευταίο οχυρό της βρίσκεται υπό τον έλεγχο φιλορωσικών δυνάμεων.

«Κατά το τελευταίο 24ωρο, 265 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα τους και θεωρούνται αιχμάλωτοι, περιλαμβανομένων 51 σοβαρά τραυματισμένων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση για την κατάσταση της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

«Όλοι όσοι χρειάζονται ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, σε έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών», διευκρίνισε.