Skip to main content

Μαρκόπουλος: Δεν υπάρχει καμία ιστορική συμφωνία για τις Πρέσπες

«Μια ύπουλη συμφωνία που ύπουλα δέσμευσε την χώρα ήταν, είναι και θα είναι. Επιζήμια, άθλια και ύπουλη Συμφωνία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη δυσαρέσκεια του για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήριζε ως «ιστορική» την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Καμία ιστορική συμφωνία δεν υπάρχει για τις Πρέσπες. Μια ύπουλη συμφωνία που ύπουλα δέσμευσε την χώρα ήταν, είναι και θα είναι. Επιζήμια, άθλια και ύπουλη Συμφωνία. Όχι ιστορική»., είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσβησε από το ανακοινωθέν της συνάντησης Πομπέο - Δένδια τον χαρακτηρισμό «ιστορική», αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Αναλυτικότερα, αν και πρόκειται για το επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο χαρακτηρισμός «historic», που συμπεριλαμβανόταν στο πρωτότυπο κείμενο, πλέον έχει απαλειφθεί από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.