Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΚIDS SAVE LIVES: ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ ΜΕΣΩ... ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δεκάδες είναι τα webinars πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκαν από τότε που ήρθε η πανδημία στη χώρα μας - Οι νέες οδηγίες διάσωσης

«Θα έλεγε κανείς πως με την έλευση του κορωνοιού, θα κατεβάζαμε... γενικό, έγινε όμως το εντελώς αντίθετο». Με αυτή τη φράση ο δραστήριος διασώστης του ΕΚΑΒ και ιδρυτής του KIDS SAVE LIVES Αναστάσης Στεφανάκης εξηγεί στην Voria.gr πώς μέσα σε λίγες εβδομάδες ο ίδιος και η ομάδα του κατάφεραν να προσαρμόσουν στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών το οποίο χαίρει και της εκτίμησης του υπουργείου Παιδείας.

Τα σεμινάρια εκάθησης πρώτων βοηθειών σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους προχώρησαν με τη βοήθεια του διαδικτύου, όπως συνέβη και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία και τα ΑΕΙ.

Η ομάδα του KIDS SAVE LIVES  σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατέφερε να διοργανώσει δεκάδες webinars με τα οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες ομάδες πολιτών κατάφεραν να μάθουν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έστω και... διαδικτυακά.

Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο κ. Στεφανάκης, «αναπροσαρμόσαμε το μάθημα μας KIDS SAVE LIVES και τέλος Μαρτίου ενημερώσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πως είμαστε σε θέση να εκπαίδευσουμε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς από απόσταση. Τελικώς καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε 41 σχολεία σε όλη τη Χώρα [περίοδος Απρίλιος – Ιούνιος] και εκατοντάδες οικογένειες μέσα από άλλα 17 δωρεάν webinars που συνεχίζουν σε εβδομαδιαία βάση».

Τα webinars βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού από σήμερα 14 Οκτωβρίου ξεκινά η συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που προβλέπει... ταχύρυθμα μαθήματα όλων των εκπαιδευτικών των επτά ενοτήτων της Περιφέρειας. Στόχος είναι η πιλοτική έναρξη του θεσμοθετημένου πλέον μαθήματος Α’ Βοηθειών ‘«KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές’» να ξεκινήσει από την Κεντρική Μακεδονία, μετά την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών ως Instructors Ιατρικής Ανάνηψης.

Τι άλλαξε στην ΚΑΡΠΑ εν μέσω κορωνοϊού

Η διάσωση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει λόγω παθολογικών αιτίων έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας της Covid 19. Όπως δείχνουν οι σχετικές οδηγίες, η προσέγγιση του θύματος πρέπει να γίνεται με μέσα προστασίας, ενώ και το θύμα πρέπει να φορά μάσκα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή έστω ένα πανί. Ακόμα, το περίφημο της φιλί της ζωής καταργείται, ώστε να μην έρχεται σε άμεση επαφή ο διασώστης με το θύμα.

Αναλυτικά:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ