Skip to main content

Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων: Οι μικροί «Αϊνστάιν» της Θεσσαλονίκης

Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος στον 38ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, με τρεις από αυτούς να αποσπούν το πρώτο βραβείο

Πάλεψαν κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας αλλά τα κατάφεραν. Παρά το γεγονός ότι έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τις αίθουσες των σχολείων τους και έκαναν τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος στον 38ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων «ο Αρχιμήδης», με τρεις από αυτούς να αποσπούν το πρώτο βραβείο.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους είναι ο Γιάννης Γαλαμάτης της Τρίτης τάξης Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (Α βραβείο), ο Παναγιώτης Ζαραγουλίδης της Τρίτης Τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (Α βραβείο) και ο Γιάννης Δημουλιός της Τρίτης Τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (Α βραβείο).

Οι μαθητές που διακρίθηκαν θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες ομάδες από την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, η οποία θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ και εδώ