Skip to main content

Μαθητές και νέοι στην Εβδομάδα Αιμοδοσίας του Δ. Νεάπολης - Συκεών

Μαθητές του ΓΕΛ Πεύκων και των ΓΕΛ Συκεών πρόσφεραν αίμα και έστειλαν το μήνυμα της συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας

Με μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη φορά συμμετοχή νέων ανθρώπων μαθητών Λυκείων εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενισχύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κίνημα εθελοντών προσδίδοντας σε αυτό αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία του σε βάθος χρόνου.

Μαθητές του ΓΕΛ Πεύκων και των ΓΕΛ Συκεών πρόσφεραν αίμα και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη από αίμα. Είχε προηγηθεί ενημέρωση προς τις μαθητικές κοινότητες από οργανωμένα συνεργεία του δήμου υπό την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη, με τους μαθητές να καθίστανται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το τόσο σημαντικό ζήτημα της αιμοδοσίας. Συμμετείχαν, επίσης, και καθηγητές του ΓΕΛ Πεύκων, ενώ οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές με θέμα την αιμοδοσία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κύκλος της αιμοδοσίας άνοιξε προχθές, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στη Δ.Ε. Πεύκων όπου 58 μονάδες αίματος, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αιμοδοσία (51). Το «παρών», εκτός από την Παρή Γενίτσαρη, έδωσαν η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ασβεστά, ο τοπικός σύμβουλος Βασίλης Πολυτσίνος, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και ο Σύλλογος «αλλάΖΩ» Φίλοι Ατόμων με Αναπηρία.

Την σκυτάλη πήρε χθες, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η ΔΕ Συκεών, στην οποία συγκεντρώθηκαν 85 φιάλες αίματος, ενώ στον ίδιο χώρο (Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Στρ. Σαράφη 1) η αιμοδοσία συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (ως τις 8 μ.μ.).

«Πρόκειται για μια συγκινητική προσέλευση μαθητών και νέων ανθρώπων, που με διάθεση προσέτρεξαν να δώσουν λίγο από το αίμα τους στέλνοντας, όμως, ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η νέα γενιά δείχνει το δρόμο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πυκνώνουν οι τάξεις του κινήματος εθελοντισμού στον δήμο μας. Όλους αυτούς τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά, δεσμευόμενοι ότι ο δήμος μας θα παραμείνει πιστός στις πανανθρώπινες αξίες και δεν θα σταματήσει ποτέ να τις υπηρετεί και να αγωνίζεται για αυτές», τονίζουν σε κοινό μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη.

Το πρόγραμμα

Να σημειωθεί ότι η πρώτη εκστρατεία αιμοδοσίας του 2020 πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια καθώς μετά από μια μακρά περίοδο αποκλεισμού μεγάλων περιοχών τριών δήμων (Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης), σταμάτησε η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προσωρινά εξαιτίας κρουσμάτων ελονοσίας, με συνέπεια οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται σ’ αυτές να μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε αιμοδοσία.

Μέσω της αιμοδοσίας, οι εθελοντές μπορούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, που ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, καθώς και ενήλικες που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται. Ταυτόχρονα, ειδικά στελέχη ενημερώνουν τους εθελοντές για την ενίσχυση του δικτύου δοτών μυελού των οστών, δωρητών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου. Αυτή, δε, συνεχίζεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

► Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
► Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
► Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)
► Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)