Skip to main content

Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή» (vid)

Οι μαθητές διεκδικούν όριο 15 ατόμων ανά τμήμα και προσλήψεις καθηγητών, ενώ ξεκαθαρίζουν πως οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται για τις μάσκες.

Πορεία διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στα σχολεία, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης, είτε που βρίσκονται υπό κατάληψη είτε όχι, αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό πανό που έφερε το σύνθημα: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».

Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.



Σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν οτι οι κινητοποιήσεις τους δεν γίνονται για τις μάσκες αλλά για να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και να μειωθούν οι μαθητές μέσα στις αίθουσες.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου οι μαθητές φώναξαν συνθήματα και άναψαν πυρσό. Αντιπροσωπεία μάλιστα, μπήκε στο διοικητήριο για να επιδώσει τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής.



Η μεγάλη κινητοποίηση των μαθητών, μετά από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στον νομό Θεσσαλονίκης.



Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από 30 σχολεία είναι υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη.

Την κινητοποίηση του Συντονιστικού των μαθητών χαιρέτισε χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.