Skip to main content

Μάτι: Δίωξη για κακουργήματα ζητάει γυναίκα που έχασε σύζυγο και παιδιά

Για εγκληματικά λάθη μιλά η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου που έχασε το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ζητά να ασκηθεί η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου που έχασε τον άντρα και τα δύο της παιδιά.

Για εγκληματικά λάθη αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης ακόμη και με πλαστογραφίες κρίσιμων εγγράφων, μιλά η κ. Φύτρου που έχασε το σύζυγό της και τα δύο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε πολυσέλιδη αίτησή της, επικαλείται τις καταθέσεις και τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ανακριτής τους τελευταίους μήνες για πρόσωπα κυρίως από την Πυροσβεστική και ζητά να διωχθούν οι υπεύθυνοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. «Αυτή η εγκληματική αδιαφορία, είναι αμέλεια;», διερωτάται.

«Όχι 37, αλλά ούτε μία ρίψη δεν έγινε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας πως έχει πλαστογραφηθεί το ημερολόγιο της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο αναγράφεται «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΣΑ 37 ρίψεις».

Τη συγκεκριμένη φράση, πάντως αρνήθηκαν στον ανακριτή ότι έγραψαν, οι δύο αξιωματικοί που ήταν οι μόνοι αρμόδιοι διευκρινίζοντας πως δεν αναγνωρίζουν το γραφικό τους χαρακτήρα.

Ένας δε από τους μάρτυρες, κατέθεσε πως το Συντονιστικό ενημερώθηκε για τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν από το Λιμενικό που το πληροφορήθηκε από τις αρχές της Δανίας.

Στην αίτησή της η κ. Φύτρου αναφέρει μάλιστα πως έγινε προσπάθεια να εξαφανιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία με τη σύμβαση ετήσιας συντήρησης του καταγραφικού του ΕΣΚΕ, που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο. Σε αυτή, όπως επισημαίνει, υπάρχουν όροι για την αφαίρεση ή και την αλλαγή των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών κλήσεων.

Όλα αυτά τα μελετά ο ανακριτής ο οποίος έχει ήδη καλέσει σε απολογία τις επόμενες ημέρες άλλους τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ert.gr