Skip to main content

Ματσάρα ΠΑΟΚ στον Πειραιά, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού (vid)

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο μετά από μήνες, ο ΠΑΟΚ είχε... αντισώματα και κέρδισε τον Ολυμπιακό σπάζοντας το αήττητό του τη φετινή σεζόν

Μεγάλος νικητής στο σπουδαίο ντέρμπι του Καραϊσκάκης, κόντρα στον Ολυμπιακό, αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 0-1 με γκολ του Μιχάι στο 90'. Με αυτό το τρίποντο, ο Δικέφαλος αφενός έσπασε το τρομερό φετινό αήττητο των Πειραιωτών, που απειλούσαν το περυσινό δικό του, και αφετέρου ξέφυγε και πάλι με τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ, στη μάχη για το εισιτήριο του Champions League.

Οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο έβαλαν την μπάλα κάτω, διατήρησαν την κατοχή και έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Σα. Σε αυτό το διάστημα θετική ήταν η παρουσία του Τζόλη, ο οποίος ήταν κινητικός και προσπαθούσε να συμπαρασύρει στον ρυθμό του και τους συμπαίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν μεν το γκολ, που θα τους έδινε προβάδισμα νωρίς, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 14' και προήλθε από τα πόδια του Μπίσεσβαρ, ωστόσο δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, καθώς το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση, πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν, ανέβασαν ρυθμό, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 32' έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Σεμέδο σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη, μετά το φάουλ του Βαλμπουενά. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 42' αλλά το σουτ του Μαουρίσιο απομακρύνθηκε από τον Σα. Τελικά, το 0-0 έμεινε ως είχε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Κακό ποιοτικά το πρώτο 45λεπτο με αρκετή νευρικότητα και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η λύτρωση από τον Μιχάι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική για τον δικέφαλο του Βορρά, καθώς ο Ίνγκασον δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο Μιχάι. Μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση, αν και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να φανεί απειλητικός. Από το 61ο λεπτό και μετά, ο Πέδρο Μάρτινς ξεκίνησε τις αλλαγές περνώντας στο ματς τους Φορτούνη και Μπρούνο, προκειμένου να φρεσκάρει την ακίνδυνη μεσοεπιθετική γραμή του Ολυμπιακού. Στο 66' ο Μπίσεσβαρ έχασε μία ακόμη ευκαιρία, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 78' με κεφαλιά του Χάσαν, ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό πριν στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιρναν ενέργεια από τις εμπνεύσεις του Στοχ, ο οποίος ήταν θετικός από τη στιγμή που πέρασε στην αναμέτρηση, καθώς δημιουργούσε προϋποθέσεις για φάσεις, αν και περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα.

Όλα αυτά μέχρι το 90ό λεπτό, όταν και ήρθε η... λύτρωση για τον δικέφαλο. Ο Ροντρίγκο συνεργάστηκε άψογα με τον Μαουρίσιο, ο πρώτος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μιχάι με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Σα για το 0-1. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Χασάν με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εξαιρετική επέμβαση, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε... προσωρινά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το τέρμα του Χασάν ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, μετά και την υπόδειξη του VAR, και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους Πειραιώτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας , Γκιλιέρμε (62' Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Καμαρά , Βαλμπουενά (86' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (62' Μπρούνο), Αραμπί (77' Χασάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ινγκασον (46' Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (79' Εσίτι), Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (72' Στοχ), Τζόλης (79' Λημνιός), Ακπομ (59' Σφιντέρσκι).