Skip to main content

Μαζάνης: Με τον εμβολιασμό των παιδιών θα έχουμε καλή σχολική χρονιά

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη τα εμβόλια είναι ασφαλή για τα παιδιά - Ένα παιδί το μεταδίδει σε άλλα 8 παιδιά μέσα στην τάξη

Άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των παιδιών άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών (12 με 17 ετών) γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Από την Παρασκευή εμβολιάζονται πλέον όλοι οι πολίτες άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη τα εμβόλια είναι ασφαλή για τα παιδιά. «Πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα για την δική τους υγεία. Μπορεί να νοσήσουν, να μπουν στις ΜΕΘ, κάποια να χάσουν τη ζωή τους. Κάποια αφού αναρρώσουν, μπορεί να έχουν συμπτώματα μετά covid», ανέφερε μιλώντας στο Open.

«Τα εμβόλια στα παιδιά άνω των 12 ετών θα γίνονται από τους προσωπικούς παιδιάτρους, θα γίνει σχετική σύσκεψη τις επόμενες μέρες» τόνισε. Σύμφωνα με τον παιδίατρο, μόνο αν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό παιδιών θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο, αφού η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα.

«Ένα παιδί το μεταδίδει σε άλλα 8 παιδιά μέσα στην τάξη! Μόνο με εμβολιασμό παιδιών θα μπορέσουμε να έχουμε καλή σχολική χρονιά» σημείωσε.