Skip to main content

Οι παρουσίες στην κοπή της πίτας της «Ανοιχτής Πόλης»

Πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, παρέστησαν και άνθρωποι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλους χώρους, πέραν της αυτοδιοίκησης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Είχε πολύ κόσμο η χθεσινοβραδινή εκδήλωση κοπής πίτας της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» η οποία έγινε στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου. Πληροφορούμαι ότι έδωσαν το «παρών» περί τους 250 καθώς δόθηκαν 238 προσκλήσεις.

Πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, παρέστησαν και άνθρωποι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλους χώρους, πέραν της αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα από το πανεπιστήμιο, την κινηματογραφική λέσχη κ.λπ. Εξ ου και τα συγχαρητήρια τα οποία απέσπασε η επικεφαλής της παράταξης Ρία Καλφακάκου η οποία είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Από τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ παρευρισκόμενους μνημονεύω τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, τους δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αβαρλή και Μόνικα Αϊβάζογλου οι οποίοι έχουν συνταχθεί με τον Σπύρο Βούγια, τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Κώστα Μαμέλη κ.ά.

Από τους συριζαίους παρέστησαν η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Δημήτρης Μάρδας και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καθώς και κρατικοί αξιωματούχοι (Αντωνούδης, Κρεστενίτης).

Δεν παρέστη ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος καθώς την προηγούμενη μέρα έχασε τη μητέρα του.

Σύντομες παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν η κυρία Καλφακάκου, η οποία παρεμπιπτόντως, πληροφορούμαι πως μάλλον θα είναι τελικά υποψήφια στο συνδυασμό της Νοτοπούλου, η ίδια η υποψήφια δήμαρχος και ο Χρήστος Γιαννούλης. Ο τελευταίος ήταν και ο τυχερός της βραδιάς καθώς του έπεσε το φλουρί.