Skip to main content

Με αντισηπτικά και απουσίες το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Στα πηγαδάκια των δημοτικών συμβούλων επικρατεί η συζήτηση για τον νέο ιό - Αρκετοί οι σύμβουλοι που προσήλθαν στην αίθουσα με αντισηπτικά

Με αντισηπτικά στα έδρανα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με φόντο τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Στα πηγαδάκια των δημοτικών συμβούλων επικρατεί η συζήτηση για τον νέο ιό, ενώ αρκετοί είναι οι σύμβουλοι που προσήλθαν στην αίθουσα με αντισηπτικά μαντηλάκια.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Σώματος Δρόσος Τσαβλής για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά τη σύσταση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Δημήτρη Τσιόδρα οι συνεδριάσεις όπως δημοτικά συμβούλια να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, σχολίασε ότι πρόκειται για σύσταση. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχουν θέματα να συζητηθούν με επείγοντα χαρακτήρα, όπως η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων.

Πάντως, ο κ. Τσαβλής ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα «τρέξει» με πιο γρήγορους ρυθμούς και με λιγότερο χρόνο ομιλίας για κάθε σύμβουλο.

Η δημοτική ομάδα της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, με επικεφαλής της Κατερίνα Νοτοπούλου, δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση, όπως γνωστοποιήθηκε μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο συμβούλιο δεν συμμετέχει επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης, καθώς όπως εκτιμά δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί λόγω κορωνοϊού. Απουσιάζει και η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Αηδονά, λόγω ασθενείας. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι σύμβουλοι, που μέχρι στιγμής δεν έχουν παρεβρεθεί στη συνεδρίαση.