Skip to main content

Χωρίς εντάσεις το πρώτο κουδούνι στην Καλαμαριά-Τήρησαν τα μέτρα (vid)

Οι περισσότεροι γονείς στα σχολεία της Θεσσαλονίκης τήρησαν τους κανονισμούς και έφεραν τους μικρούς μαθητές με τις μάσκες τους.

Με μάσκες και προσεκτική τήρηση αποστάσεων πραγματοποιείται σήμερα το πρωί ο αγιασμός στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Οι περισσότεροι γονείς τήρησαν τους κανονισμούς και έφεραν τους μικρούς μαθητές με τις μάσκες τους.

«Τη δέχεται τη μάσκα. Έχει μάθει άλλωστε να τη φοράει και αλλού, όπως στο σούπερ μάρκετ. Ανησυχώ μόνο πώς θα συνεχιστεί η χρονιά, να μην τις πετάνε κάτω τα παιδιά», ανέφερε μητέρα που στελνει το παιδί της μαθητή στην πρώτη δημοτικού.



Στο 1ο δημοτικό Καλαμαριάς όπου παρέστη στον αγιασμό ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, στην αυλή του σχολείου ήταν μόνοι οι δάσκαλοι ενώ οι γονείς έμειναν εκτός του χώρου ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στο 1ο δημοτικό, όπου σήμερα θα γίνει η ενημέρωση των παιδιών, υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες ενώ οι μαθητές θα λάβουν σήμερα τις μάσκες και τα βιβλία τους. Οργανωμένα και ανά τμήματα θα γίνει και η έξοδος των μαθητών από τα σχολεία.

Στα σχολεία τηρούνται οι κανόνες που έχει θέσει το υπουργείο, όπως η απολύμανση θρανίων στα διαλείμματα αλλά και στο τέλος της σχολικής ημέρας, η ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε αίθουσα, διαλείμματα σε διαφορετικούς χώρους και αίθουσα covid-19 όπου θα πηγαίνει ένας μαθητής ο οποίος θα παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.



«Μέχρι στιγμής, στους περίπου 1.000 μαθητές στα τρία σχολεία στα οποία έχω πάει, ένας γονέας έχει φέρει μια μικρή αντίδραση, ο οποίος φυσικά δεν μπήκε στο σχολείο γιατί υπήρχε υπουργική απόφαση που το απαγορεύει. Είμαστε ωστόσο πεπεισμένοι ότι και αυτοί οι ελάχιστοι θα πεισθούν για παιδαγωγικούς λόγους να βάλουν τη μάσκα», τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Σημειώνεται πως το πρωί, η τροχαία μοίραζε ενημερωτικό υλικό για την τήρηση των κανόνων λόγω κορωνοϊού.