Skip to main content

Με εκπροσώπους των ομοσπονδιών λαϊκών αγορών συναντήθηκε η Πατουλίδου

Η συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι αντιθέσεις των Ομοσπονδιών στο προσχέδιο νόμου για τις λαϊκές.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας και Θράκης Βασίλη Μακρίδη ενόψει της τελικής μορφής του νομοσχεδίου που αφορά στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των Ομοσπονδιών για τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και η αντίθεσή τους στα σημεία τριβής και στις ανατροπές που προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που εστάλη σε πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους βρίσκει αντίθετους.

Η κ. Πατουλίδου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών πως ο κοινός στόχος του εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών περνάει μέσα από τις ανάγκες των άμεσα ενδιαφερόμενων που είναι οι εργαζόμενοι, οι πωλητές, οι παραγωγοί οι έμποροι και κατά συνέπεια οι καταναλωτές.

«Η μεταρρύθμιση με στόχο να εκσυγχρονιστούν και να ενδυναμωθούν οι λαϊκές αγορές δεν μπορεί να γίνει σ' ένα συγκρουσιακό περιβάλλον. Οι υπάρχουσες αρρυθμίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν θα λυθούν ανοίγοντας νέα πεδία αντιπαραθέσεων γι' αυτό και παρουσιάζονται προτάσεις εκσυγχρονιστικού χαρακτήρα από την πλευρά των εκπροσώπων όλων των ομοσπονδιών όλης της χώρας», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Πατουλίδου «δεν είναι τυχαίο πως από την πρώτη στιγμή και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων των λαϊκών αγορών».

«Ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών απαιτεί πόρους και τα κατάλληλα εργαλεία. Ο ρόλος της Αντιπεριφέρειας Μητροπολιτικής Ενότητας είναι να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και των ανθρώπων των λαϊκών αγορών», σημείωσε καλώντας την πολιτεία να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων εργαζομένων, επαγγελματιών και παραγωγών.