Skip to main content

Με Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ο Θεοδωρικάκος-«Μας θυμίζουν ό,τι δεν πρέπει να ξεχνάμε»

Ο υπυργός τόνισε πως οι Έλληνες εξέφρασαν τη χαρά τους για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά από πολλά χρόνια.

Με μέλη της Ελληνικής κοινότητας συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός αναφέρει: «Πριν αναχωρήσω από την Κωνσταντινούπολη, είχα τη χαρά να συναντήσω Έλληνες της Πόλης, στο προαύλιο του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου κάθε χρόνο η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος - αυτού του ιστορικού χωριού του Βοσπόρου- οργανώνει την ομαδική προετοιμασία των Πασχαλινών εθίμων. Είχα την ηθική υποχρέωση να βρεθώ δίπλα τους!

»Ξεναγήθηκα στον ναό, μίλησα με τους εκπρόσωπους των Ρωμαίικων Κοινοτήτων Κωνσταντινούπολης και τους εξέφρασα το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας. Το επιθυμούν, το χρειάζονται αυτό το ενδιαφέρον και το εξέφρασαν ευθαρσώς μαζί με τη χαρά τους για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά από πολλά χρόνια.

»Οι ομογενείς της Πόλης, υπό δύσκολες -συχνά- συνθήκες και με μνήμες που κρατούν το πάθος τους άσβεστο, συνεχίζουν με αξιοθαύμαστο ζήλο να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα της Ελληνορθόδοξης παράδοσης! Επιμένουν να ζουν στις πατρογονικές εστίες, θυμίζοντάς μας αυτά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. Είναι συγκινητικοί! Τους εύχομαι υγεία και δύναμη. Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα!»