Skip to main content

Με ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ καταζητείται ο Νταν Μπιλζέριαν

Κατηγορείται ότι προμηθεύτηκε παράνομα χειροβομβίδες και όπλα και τα χρησιμοποίησε στην απαγορευμένη περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ένταλμα σύλληψης για τον εκατομμυριούχο «Βασιλιά του Instagram», Νταν Μπιλζέριαν, με τον πλούσιο τρόπο ζωής εκδόθηκε από τη χώρα του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, το Τμήμα Ερευνών του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν έχει κινήσει μια ποινική υπόθεση εναντίον του Μπιλζέριαν, ισχυριζόμενος ότι επισκέφθηκε παράνομα το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που αποτελεί αντικείμενο σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Μπιλζέριαν απέκτησε παράνομα χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα και τα δοκίμασε σε σκοπευτήριο, προκαλώντας τις εντυπώσεις.

Οι ακριβείς κατηγορίες του Μπιλζέριαν δεν ήταν αμέσως σαφείς. Το φερόμενο περιστατικό συνέβη μετά από ένα ταξίδι που έκανε ο 37χρονος στη γειτονική χώρα της Αρμενίας.

Ο Μπιλζέριαν, ο οποίος έχει αρμενική καταγωγή, έφτασε στην πρωτεύουσα του Ερεβάν τη Δευτέρα. Αυτός και ο αδελφός του έλαβαν μέρος σε τελετή πολιτογράφησης όπου έγιναν Αρμένιοι πολίτες. Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, καταχωρήθηκε επίσης για στρατιωτική θητεία.

Μιλώντας στο People, ο Μπιλζέριαν είπε ότι μετά την τελετή, ταξίδεψε στο Καραμπάχ με μια ομάδα άλλων ανθρώπων - αν και από αυτή την ομάδα, ο Μπιλζέριαν έχει κατηγορηθεί για ένα έγκλημα.

Μια πηγή από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε στο Αρμενικό Δημόσιο Ραδιόφωνο ότι «η Ιντερπόλ θα αναζητήσει τον εγκληματία».

Ο Μπιλζέριαν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ignite, παραγωγός προϊόντων κάνναβης που πωλούνται σε εξουσιοδοτημένα φαρμακεία σε κράτη όπου η πώληση τους είναι νόμιμη. Δήλωσε στο People ότι πιστεύει ότι το ένταλμα σύλληψης ήταν πολιτικά υποκινούμενο.

«Έδωσαν μόνο το ένταλμα για τη σύλληψή μου και κανένας άλλος στο ταξίδι», λέει. «Νομίζω ότι είναι επειδή είμαι δημόσια φιγούρα και θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν ένα παράδειγμα από μένα».

Φαίνεται ότι η χώρα της Αρμενίας υποστηρίζει τον Μπιλζέριαν.

Tο Γενικό Προξενείο της Αρμενίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές έχουν έρθει σε επαφή με την Ιντερπόλ και τους προέτρεψαν να απορρίψουν τη δίωξη του Αζερμπαϊτζάν για το Μπιλζέριαν ως πολιτική.

Ο Μπιλζέριαν δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να καταρρίψει τις κατηγορίες, αλλά λέει ότι επικεντρώνεται στο έργο του στο Ignite. (Πρόσφατα αποκάλυψε μια αναζήτηση για spokesmodels για τη νέα του επιχείρηση, καταβάλλοντας 1 εκατομμύριο δολάρια σε μοντέλα που προσλαμβάνει.)

Τέλος, δήλωσε στο People ότι «δεν έχει κανένα συμφέρον να πάει ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν».

Πηγή: People