Skip to main content

Με εξωπραγματικό Γκόινς ο Κολοσσός επικράτησε στο Παλέ του Άρη που φωνάζει (vid)

Με τον Κένι Γκόινς να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (34 πόντοι με 12/13 σουτ), ο Κολοσσός κέρδισε τον Άρη για 4η σερί σεζόν στο Αλεξάνδρειο (84-74)

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο Κολοσσός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Άρη (84-74) στο Nick Galis Hall, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι θαλασσί ήταν εξαιρετικοί από την εκκίνηση και με τον Κένι Γκόινς να κάνει ασύλληπτη εμφάνιση (34 πόντοι με 7/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 5/6 βολές), πήραν αυτό που ήθελαν, σε αντίθεση με τον Άρη που, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι τέλους, δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση. Ωστόσο, οι «κίτρινοι» έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως για τις αποφάσεις τους στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Κολοσσός παρατάχθηκε με δέκα παίκτες στη σύνθεσή του αφού απουσίασε ο Μιχάιλο Άντριτς (παρελθόν αποτελεί άλλωστε ο Ντάστι Χάνας), ενώ ο Άρης δεν είχε ούτε αυτή την εβδομάδα τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και τον Μίλαν Μιλόσεβιτς λόγω τραυματισμού.

Από νωρίς στο παιχνίδι, ο Κολοσσός έδειξε πολύ πιο έτοιμος σε πνευματικό επίπεδο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων και προηγήθηκαν με +10 (3-13 στο 3') στα μισά της πρώτης περιόδου, με τον Ντόμινικ Άρτις και τον Κένι Γκόινς να αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Σταδιακά, ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό, βελτίωσε τις αποφάσεις του στην επίθεση και με τρίποντο του Μάριο Λιτλ πήρε το προβάδισμα (23-22 στο 12'). Κάτι που βέβαια αποδείχθηκε στιγμιαίο.

Πολύ γρήγορα, οι θαλασσί ξαναπάτησαν το γκάζι, πέτυχαν συνεχόμενους αναπάντητους πόντους και με τον Κερέμ Καντέρ να ξεχωρίζει έφτασαν μέχρι το +11 (30-41 στο 18'), πριν κλείσουν το πρώτο μέρος, όντες μπροστά με το +8 (35-43), που τους έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης εν όψει του δευτέρου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το επιθετικό πρόβλημα του Άρη έγινε ακόμη πιο έντονο. Για έξι λεπτά, ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε, έως ότου σπάσει το ρόδι από τα 6μ75 ο Μάριο Τσάλμερς. Η διαφορά δεν έπεφτε όμως κάτω από τους οκτώ πόντους, αφού ο Κένι Γκόινς ήταν ασταμάτητος. Οι θαλασσί δεν έχασαν τον έλεγχο του ρυθμού, με εξαίρεση ένα δίλεπτο στην έναρξη της τελευταίας περιόδου. Από το 30' έως το 33' ο Άρης έδειξε κάπως καλύτερη εικόνα, μάζεψε τη διαφορά μέχρι τους έξι (58-64), αλλά το τάιμ άουτ του Ηλία Καντζούρη ήρθε για να... επαναφέρει την τάξη.

Ο Κολοσσός βρήκε άμεσα τρεις πόντους (με έμμεσο τρόπο) από τον Κερέμ Καντέρ, για να ακολουθήσουν συνεχόμενοι πόντοι του Κένι Γκόινς και να διασφαλίσουν το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Την ίδια ώρα, ο Σάββας Καμπερίδης έβλεπε τόσο τον Μάριο Τσάλμερς όσο και τον Γιάννη Κουζέλογλου να αποβάλλονται με πέντε φάουλ και κάπως έτσι να γράφεται ο επίλογος της αναμέτρησης.

Οι θαλασσί πήραν τη νίκη (84-74) για τέταρτη σερί σεζόν στο Nick Galis Hall, εκεί όπου έχουν χτίσει μια πολύ σημαντική παράδοση τα τελευταία χρόνια, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα για τους «κιτρινόμαυρους» που την επόμενη αγωνιστική κοντράρονται με τον Ιωνικό εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 35-43, 49-61, 74-84.

Το στατιστικό:

Άρης (Καμπερίδης): Σούλερ, Χαριτόπουλος 4, Κουζέλογλου 13 (2 τρίποντα, 15 ριμπάουντ), Τσάλμερς 19 (4/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 4 λάθη), Ντεκόζι 15 (3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σταμάτης 5 (1/4 τρίποντα), Σλαφτσάκης 4, Φλιώνης (0/3 σουτ, 3 ασίστ), Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης, Λιτλ 14 (4/8 τρίποντα).

Κολοσσός (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 3 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Άρτις 20 (2/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Λιάπης (0/4 σουτ, 3 ριμπάουντ), Καντέρ 13 (9 ριμπάουντ), Γκόινς 34 (7/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ), Καμαριανός 2, Αρσενόπουλος, Μπιλλής, Ζάρας 8 (0/5 τρίποντα), Τούμπα 4 (1/1 δίποντο, 2/6 βολές, 8 ριμπάουντ).