Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Συνάντηση Ταχματζίδη με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά και των διευθυντών των δύο σχολείων.

Με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, των διευθυντών των δύο σχολείων, των αρμοδίων Αντιδημάρχων, των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και της μελετητικής αναπτυξιακής ΜΑΘ συναντήθηκε την Τρίτη, 31 Αυγούστου ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, μετά από πρόσκλησή του για τις κτηριακές εγκαταστάσεις που κρίθηκαν επικίνδυνες για τη στέγαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν από τους τεχνικούς, τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων και οι λόγοι για τους οποίους, από πλευράς στατικής επάρκειας, κρίθηκαν επικίνδυνες για τη στέγαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Από τον δήμαρχο παρατέθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις ανάγκης, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και  τα δύο σχολεία, τα οποία εν τέλει θα στεγαστούν στο 1ο Γυμνάσιο Κολχικού και σε ανεξάρτητα τμήματα του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

«Το γεγονός ότι η επικινδυνότητα, σε ότι αφορά τη στατική επάρκεια, δημοσιοποιήθηκε αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι αποτέλεσμα ολιγωρίας της δημοτικής αρχής, αλλά του σύνθετου και εξειδικευμένου των μελετών , που απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, στο μεσοδιάστημα έγιναν παρεμβάσεις και ιδιαίτερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου εδώ και μερικούς μήνες τοποθετήθηκαν ικριώματα για την αποφυγή ενδεχόμενων δυσάρεστων συμβάντων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Ο δήμος επισημαίνει πως «λειτουργώντας με υπευθυνότητα και με γνώμονα αποκλειστικά την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πάρει την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος και την οποιαδήποτε κριτική θα γινόταν, κάτι που έγινε απόλυτα κατανοητό από τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικούς».

Επειδή τις προηγούμενες ημέρες, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι ένα τόσο σοβαρό θέμα, το μόνο που τους συνιστούμε είναι  να παραμείνουν ψύχραιμοι και να κάνουν αντιπολίτευση για πολιτικά θέματα και όχι να θριαμβολογούν πάνω στην αγωνία των παιδιών και των γονιών τους.  

Η διοίκηση του δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων εργάζονται για τη συντομότερη επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν, προκειμένου την κατά το δυνατόν ταχύτερη στέγαση των μαθητών, σύμφωνα με τον δήμο.

Ο δήμος τονίζει πως ουδέποτε αναζητήθηκε άλλη λύση πέραν  της πρωινής λειτουργίας των σχολείων.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη έναντι οποιουδήποτε κόστους», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ