Skip to main content

Με γεύσεις, χορούς και εικόνες εντυπωσίασε ο Δήμος Καλαμαριάς στην 37η Philoxenia

Το περίπτερο 13 ξεσήκωσαν με τους χορούς, αλλά και τα κεράσματά τους, μέλη των πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων της περιοχής

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το stand του Δήμου Καλαμαριάς στην 37η Philoxenia, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την περιοχή με τη μακρά ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία.

«Οφείλουμε να αναδείξουμε τον τουρισμό στην Καλαμαριά και μέσα απ’ αυτόν να βελτιώσουμε την οικονομία της περιοχής μας. Σ’ αυτό θα συμβάλλουν σημαντικά η ολοκλήρωση του Μετρό, αλλά και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, που είναι ένα παζλ αποτελούμενο από το αλιευτικό καταφύγιο, το πρώην νοσοκομείο, Παναγία, τη μαρίνα, την πλαζ Αρετσούς, το Παλατάκι και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα» είπε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία της Καλαμαριάς, μέσα από την εκδήλωση με θέμα «Καλαμαριά: ένας γαστρονομικός προορισμός με γευστική μνήμη», στην οποία επίτιμος Ambassador chef ήταν ο Καλαμαριώτης Βασίλης Μουρατίδης και συμπαρουσιάστριά του η Ντίνα Τέρτση, ΓΓ Σωματείου Εστίασης Καλαμαριάς & Σύμβουλος Γαστρονομίας. Στο project «12 μήνες, 12 μνήμες, 12 γεύσεις», που τρέχει μέσα από το επετειακό πρόγραμμα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022, Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα, αναφέρθηκε η Λία Μπουντιούκου, συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories, ενώ στο σημείο ετοιμαζόταν ένα ριζότο, με γεύση και μυρωδιές που έφερναν μνήμες από το παρελθόν και κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Εντύπωση όμως έκανε και η ομιλία της Ιωάννα Μυταφτσή, BSc in Economic Sciences MSc in Tourism and Local Development PhD(c) in Religious and Cultural Tourism, με θέμα « Τουρισμός Μνήμης και Σκοτεινός Τουρισμός στην Καλαμαριά», ένα θέμα που δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό.

Τέλος το περίπτερο 13 ξεσήκωσαν με τους χορούς, αλλά και τα κεράσματά τους, μέλη των πολιτιστικών και χορευτικών συλλόγων της περιοχής, που με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, έδειξαν σε όλους τη γνωστή «πατινάδα», αναδεικνύοντας ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της προσφυγομάνας Καλαμαριάς.